Комична защитна теза разви пред Районния съд в Несебър топкрадецът

...
Комична защитна теза разви пред Районния съд в Несебър топкрадецът
Коментари Харесай

Топджамбазинът Радо Паяка: Случайно минах край откраднатия джип, ченгетата ме арестуваха и набутаха ключа в джоба ми

Комична защитна теза разви пред Районния съд в Несебър топкрадецът Радмил Георгиев, прочут в ъгдърграунда като Радо Паяка. Припомняме, че той бе задържан във вторник при зрелищна полицейска акция в бургаския ж.к.”Изгрев”. Обвинен е в кражбата на джип Мазда CX 3 от Свети Влас, благосъстоятелност на маджарски жител, написа " Флагман ".

Полицейска реализация бе безупречна – Радо Паяка и аверът му Мартин Златарев бяха проследени, издебнати и закопчани. Паяка се смята за един от най-големите автокрадци в столицата. Родом е от Перник, неведнъж осъждан за кражба на разнообразни коли. Последният случай е от 2017 година. Излязъл е от пандиза безусловно няколко месеца преди да бъде задържан в Бургас. Твърди, че работи като водач, само че къде тъкмо – не стана ясно.

„ Полицаите знаеха, че преди време се занимавах с такива неща и ми направиха клопка. Издебнаха ме като минавам пред този джип, който не знаех какъв е – дали е краден, дали не е. Не ми беше работа. Те изскочиха от три коли, проснаха ме на земята и набутаха в джоба ключа за Маздата” , изясни пред невярващия взор на наблюдаващия прокурор, а евентуално и на съдията Радо Паяка.

На уточняваш въпрос: Откъде полицията ще има подготвен ключ за тъкмо този джип, който е откраднал малко по-рано от Свети Влас , Паяка не съумя да даде рационален отговор.” Тяхна си работа. Не ги знам. Те доста неща имат”, сподели той.

Според него спецустройствата за отключване на коли, открити в БМВ-то му с пернишка регистрация, били просто „ счупени принадлежности и джаджи, които не са неразрешени от закона”.

По мярката за неотклонение в Районния съд в Несебър Радмил е представляван от столичния юрист Мирослав Христов, който настоя клиентът му да бъде пуснат под домакински арест. Прокуратурата изрично се опълчи и пледира за непрекъснат арест. Според държавния обвинител Радмил Георгиев не се е поправил и постоянно е правил обири, също така може да лежи в пандиза до 10 години, което е тласък за евентуалното му бягство.

Припомняме, че Радмил Георгиев е с реномето на един от най-изпечените автокрадци в София, който очевидно е решил да трансферира незаконната си активност към Черноморието. Той е задигал кола даже пред огромно столично РПУ, а съгласно проверяващи е употребявал неповторима техника, която му оказва помощ да отключи колите за секунди, а по-късно образова ключ за ръководство на откраднатите коли.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР