Комична ситуация вдигна на крак полиция и пожарна след сигнал

...
Комична ситуация вдигна на крак полиция и пожарна след сигнал
Коментари Харесай

Мнима сделка с тенджера под налягане и съмнение за бомба вдигна полицията в Благоевград на крак


Комична обстановка подвигна на крайник полиция и пожарна след сигнал за евентуално взривно устройство в Благоевград, след лутане от 30-на минути, за благополучие се оказа, че е безпочвен, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Малко след 11 ч. от региона на месокомбинат "КФМ" на бул. "Димитър Солунски" е подаден сигнал за взривно устройство, откакто благоевградчанин купил преференциално от говорещ на негоден съветски език мъж тенджера под налягане и куфарче с принадлежности за хранене.

Историята е следната. Преди обяд през днешния ден, на паркинга пред хипермаркет под остарелия гробищен парк, благоевградчанин купил „ преференциално ” - за 45 лева, маркова тенджера под налягане и принадлежности за хранене, които съгласно продавача коствали 4500 евро. Продавачът говорел на негоден съветски, купувачът го дефинира като „ чеченец ”, който желал да му направи подарък. „ Как по този начин ще ми подаряваш нещо, което е толкоз скъпо ”, споделил купувачът и дал на продавача 45 лева, от 145-те, които имал в себе си. Грабнал куфара с приборите и кашона с тенджерата, купувачът тръгнал да се прибира, удовлетворен от преференциалната „ договорка ”. Но по едно време се сетил, че може да носи бомба, за това решил да я изведе отвън града. Но пък незабавно по-късно през разум му предходна мисълта, че може да гръмне всеки миг. Така поставил кашона и куфарчето на покрива на заведение за бързо хранене пред „ КФМ ”, след което се обадил на полицията.
 Мнима договорка с тенджера под налягане и подозрение за бомба подвигна полицията в Благоевград на крайник Мнима договорка с тенджера под налягане и подозрение за бомба подвигна полицията в Благоевград на крайник / БГНЕС
На място дойдоха пожарна и полиция, а личният състав на заведението, стопанисвано от Бранко Салич, е поканен да напусне. Районът бе отцепен. Към 12 ч. двама служители на реда отвориха кашона с тенджерата и куфарчето, и откакто не откриха нищо съмнително, паниката бе анулирана.

„ Обвиняват ме, че съм основал суматоха, ами в случай че в действителност вътре имаше бомба и гръмнеше, а приборите се разлетят, представяте ли си какво можеше да стане ”, изясни купувачът пред медиите, след което бе отведен да даде показания за случая с покупката си. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР