Комерсиалните сателити, които помагат на Украйна да се бори, могат

...
Комерсиалните сателити, които помагат на Украйна да се бори, могат
Коментари Харесай

Как Русия да лиши Украйна от подкрепа от космоса

Комерсиалните спътници, които оказват помощ на Украйна да се бори, могат да станат " законни цели за удар ", споделя съветското външно министерство. Как стана по този начин, че чисто гражданските устройства започнаха да се употребяват за военни цели, какво би станало, в случай че Русия в действителност стартира да ги унищожава и какъв може да бъде софтуерният отговор на съветската войска на това предизвикателство?

Само преди няколко години в орбита работеха към хиляда дейни галактически кораба, като броят им последователно нарастваше с няколко десетки годишно. Въпреки това, преди към пет години имаше софтуерен пробив, който разреши на Съединени американски щати, а по-късно и на Китай, фрапантно да усилят своите сателитни съзвездия. Броят на спътниците стартира да пораства бързо.

Към 1 януари 2022 година в космоса към този момент работят 4852 апарата. В същото време 2944 от тях принадлежат на Съединени американски щати, към 500 на Китай и 160 на Руската федерация. Само през непълната 2022 година броят им се е нараснал с съвсем 2000 броя. Всъщност пред нас са резултатите от самобитна галактическа гражданска война.

Големи галактически съзвездия, благосъстоятелност на търговски компании, станаха основа за такова внезапно нарастване на работещите спътници. Основно това са устройства за даване на информационни услуги, широколентов достъп до Интернет и отдалечено наблюдаване на Земята.

Времето на огромните съзвездия

Най-голямата от тях е световната сателитна система „ Старлинк “ на „ Спейс Екс “ за обезпечаване на високоскоростен широколентов достъп до интернет. В момента групата към този момент има 3271 настоящи галактически кораба, от които над 1500 са изстреляни през 2022 година

Основните съперници на Илон Мъск, „ УанУеб “, имат 428 дейни устройства в орбита. По-нататък - по-малко. От значимите бих желал да посоча две частни компании, предоставящи данни от отдалечено наблюдаване, „ Планет Лабс “ има към 150 работещи спътника, а „ Максар “ има от 80 до 100.

Орбитите на доста от тези спътници (както военни, по този начин и търговски) минават над територията на Русия и над територията на Украйна. Те вършат фотоси, получават изображения в разнообразни диапазони и се занимават с радарно сондиране. Снимките се изпращат на Земята, обработват се и се употребяват. Включително се купуват от военните за лични цели. Всички галактически сили се занимават с сходно сателитно разузнаване.

Специалната военна интервенция в Украйна сподели, че сателитното разузнаване, потреблението на сателитни връзки и ръководството на галактически кораби са извънредно ефикасни. Те разрешават да се получава съществено тактическо преимущество пред врага. Най-важни са бързината на приемане на оперативна информация, нейната обработка и опцията за довеждането ѝ до изпълнителите. Възможност за следене на съвсем всяка част от оборудването, за приемане на информация за противников самолети безусловно незабавно след политане.

„ Старлинк “ се трансформира в избавител за украинската войска. Възможността да имате пълноценна връзка на всички места, в движеща се кола или транспортен съд е скъпа.

В същото време както военните галактически кораби, по този начин и стотици цивилен работят за Съединени американски щати и надлежно за НАТО. За доста компании, занимаващи се с отдалечено наблюдаване на Земята, Пентагонът от дълго време е главният клиент. В същото време е невероятно да се управлява кой сателит предава информация и кой е нейният адресат. Ясно е накъде отива, само че нищо не може да се потвърди, механически е невероятно.

Това е новата галактическа действителност на нашия свят. Ще има от ден на ден галактически кораби и данните от тях ще идват все по-бързо и по-бързо. Тези спътници не са строго казано оръжия, само че фрапантно покачват успеваемостта на същинските оръжия на бойното поле. В актуалния свят най-високата ограда не е задоволителна, с цел да скрие секретна военна част, всичко ще бъде идеално очевидно от горната страна.

Забрана за потребление

И в този момент съветското външно министерство направи особено изказване по отношение на тези спътници: „ Ние удостоверяваме, че такава квазицивилна инфраструктура, в случай че бъде употребена във военни интервенции против Русия, напълно разумно може да се трансформира в законна цел за ответен удар “.

Тази обстановка най-вече припомня на опити за спиране на морските пътища на съперника. Това към този момент се е случвало, както през Първата, по този начин и през Втората международна война. Тогава също потопяваха търговски цивилни кораби само на правилото на националността.

Логиката е почти същата: граждански транспортен съд може да извършва военни задания - да транспортира оръжие или боен личен състав. Вярно е, че в този миг имаше пълноценна международна война, а опитът за събаряне на противников галактически транспортен съд елементарно може да се трансформира в „ касус бели “.

Но главният проблем е другаде. Ловът на противников превози, в допълнение към унищожаването им, принуди врага да усложни логистиката, да сложи нови по-малко комфортни и по-дълги направления и да отдели военни кораби, с цел да обезпечи сигурност. При сателит унищожаването на един от тях няма да спре и на практика няма да повлияе на работата на останалите.

И единственият чисто боен и най-радикален вид за унищожаване на тази опасност е всеобщото заличаване на спътници в орбита. Русия - и някои други страни - имат техническите благоприятни условия за това. Вярно е, че реализирането на подобен сюжет неизбежно ще докара до многогодишно замърсяване на най-популярните орбити с парчета от унищожени галактически кораби. Освен това, най-вероятно, ще изтъни и унищожи както съветското сателитно съзвездие, по този начин и да вземем за пример китайското. Това ще унищожи и двете орбитални станции, работещи в космоса - интернационалната МКС и китайската „ Тиянгон “.

Естествено, в този случай човечеството ще загуби сателитни връзки, телевизия, висококачествена метеорология, навигация и доста други жизненоважни услуги, с които сме привикнали през последните десетилетия. В същото време човечеството към момента не разполага с технология за дейно разчистване на галактическите боклуци, тъй че космосът може да бъде затворен за десетки или даже стотици години.

Да създадем същото

Какво може да направи Русия в такава обстановка? Ясно е, че нито една страна няма да се откаже непринудено от такова галактическо преимущество в технологиите. И няма да подпише никакъв контракт за ограничение на такива цивилен технологии с комфортна военна приложимост.

В изказването си външното министерство се базира на Договора за космоса от 1967 година, който множеството страни са подписали, само че там няма нищо, което да не разрешава директното потребление на галактически кораби. Член 4 гласи, че „ Държавите, страни по Договора, се задължават да не слагат в орбита към Земята никакви обекти, носещи нуклеарни оръжия или други оръжия за всеобщо поразяване, да не конфигурират такива оръжия на небесни тела или да слагат такива оръжия в галактическото пространство в по различен метод. ".

Така че това не се случва, няма оръжия за всеобщо поразяване в космоса, популярност Богу, никой не ги изнася към момента. Просто галактическото разузнаване се трансформира в най-ефективния боен инструмент.

Едва ли в тази обстановка ще помогне и руско-китайският план на „ Договор за попречване на разполагането на оръжия в космоса, потреблението на мощ или опасността със мощ против галактически обекти “. В сегашната обстановка единствено софтуерен водач би могъл да го прокара от горната страна и към този момент това е изцяло неизгодно за Съединени американски щати.

Така вторият вид наподобява като в действителност работещ метод за опълчване на западните разследващи спътници - да изградим лично сателитно съзвездие, както обществено, по този начин и частно. Сами да станем галактически водачи в условия, когато орбиталните групировки са станали основата на актуалния космос. Очевидно „ Роскосмос “ и съветското министерство на защитата са наясно с тази обстановка.

Наскоро ръководителят на „ Роскосмос “ Юрий Борисов съобщи, че главната цел на съветската космонавтика е прекосяването към всеобщо и линейно сглобяване на галактически кораби, достигайки до 2026 година производството на най-малко 200 спътника годишно. Министерството на защитата също попълня сателитното съзвездие с оптималната скорост - единствено този месец към този момент са осъществени три сполучливи военни изстрелвания от космодрума „ Плесецк. “ Бихме желал да се надяваме, че бъдещите Междузвездни войни ще бъдат изпълнени в този „ индустриален дух “.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР