Коментирайки изказването на президента Румен Радев пред студенти, премиерът Бойко

...
Коментирайки изказването на президента Румен Радев пред студенти, премиерът Бойко
Коментари Харесай

Премиерът Борисов заяви, че няма да влиза във войните на президента

Коментирайки изявлението на президента Румен Радев пред студенти, министър председателят Бойко Борисов съобщи, че няма да влиза във войните на президента. Според премиера, програмата за саниране е почнала, с цел да бъдат актуализирани жилищните блокове, които след 15 години ще излязат от приложимост. Премиерът подреди всички министри да показват при президента публичните поръчки, по които работят, а където има подозрения за злоупотреби - отговорните да влизат в пандиза.

Бойко Борисов, министър-председател: Не може поради една бълха да горим целия юрган, по всяка тематика може да му се отговори, само че не желая да влизам в неговите войни, имаме повече работа, доста мога да приказвам, тъй че Нанков, Димов, Караниколов, Вълчев - всички по един желаете среща и отивате и казвате - това вършим, това са ОП-та, за кое имате искания, че е на мрачно, на ярко, желаеме с прожектор да го осветим, да е ясно какво се прави, ясно и тъкмо.
След съвещанието вицепремиерът Екатерина Захариева съобщи, че ще се срещне с президента поради рецензията му за неналичието на координация на позициите, свързани с провежданата от държавното управление външна политика и съответно тази за Сирия. Когато има незабавна обстановка кабинетът смята, че е напълно в границите на неговите пълномощия да одобри една уравновесена позиция, сподели още Екатерина Захариева. Тя напомни, че такава бе призната на съвещанието, свикано от премиера в събота.

Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи: Не чухме рецензии към наличието на самата позиция от президента, тъй че в действителност приканвам по-скоро да мислим за бързата реакция на страната, а не за удължение на безпределно взимане на решенията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР