Коментираме помощ за хотелиери в размер около 40 лева за

...
Коментираме помощ за хотелиери в размер около 40 лева за
Коментари Харесай

Христо Проданов: Обсъждаме помощ за хотелите 40 лв. за бежанец

Коментираме помощ за хотелиери в размер към 40 лв. за настанен емигрант. В момента преглеждаме опциите на страната и бюджета, с какви средства почти разполагаме.

Това сподели пред публицисти в Бургас министърът на туризма Христо Проданов, оповестява Българска телеграфна агенция.

Той е в морския град за среща с туристическия отрасъл от района. Министърът уточни, че сумата е ориентировъчна.

" Трябва да сме икономични и в огромна степен спестовни, тъй като, както украинците, които сега бягат от войната, имаме и доста български жители, които колкото да свързват двата края. Ние мислим за всички и ще вземем някакво заслужено решение ", съобщи министърът.

" Мисля, че от понеделник ще имаме цялостна опция да стартираме да координираме процеса ", съобщи Проданов.

Украинските жители, които считат да работят у нас, да получават работна виза по облекчени процедури се разисква от страната ни, сподели министърът. По думите му това се разисква освен у нас, само че и на европейско равнище. Проданов заяви, че на всички украински жители, които желаят да работят в съответната стопанска система, ще им бъдат издавани работни визи по омекотен метод.

" На този декор чакам сезонът да е извънредно слаб. Съгласете се, че не може в зона, в която в морето има военни кораби, ние да се усещаме умерено и някой да избира България за своята отмора. Надявам се това безумство час по-скоро да свърши, нещата да се успокоят и да имаме един добър сезон. Тъкмо излязохме от коронавирус рецесията, която от две години ни беше обсебила. Дай боже да нямаме повече такива съществени талази. Ако се успокои обстановката в Украйна, съм оптимист, че сезонът ще бъде относително добър ", добави министърът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР