Коментаторът на компанията Bloomberg Парми Олсън разкри колко пъти на

...
Коментаторът на компанията Bloomberg Парми Олсън разкри колко пъти на
Коментари Харесай

Обвиниха Google в търговия с информация за местоположението на потребителите

Коментаторът на компанията Bloomberg Парми Олсън разкри какъв брой пъти дневно продава информацията за геолокацията на потребителите, както и техните желания при отваряне на страници на уеб сайтове в браузърите.

За това оповестява Bloomberg.

По думите й мащабът на тази акция, в която хората вземат участие неумишлено, е непостижим с всеки различен интервал в историята. В името на продажбата на реклама на най-изгодна цена, Гугъл продава на колкото се може повече рекламодатели потребителска информация от порядъка на 70 милиарда пъти дневно.

Това съставлява заплаха за потребителите. Известни са случаи, когато Гугъл е предавал информация за потребителите на Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати, за следене на мобилни телефони.

" Ето по какъв начин работи това: всякога, когато консуматор на смарт телефон отвори приложение или уеб страница, на който се демонстрира реклама, неговото устройство обменя данни за този консуматор, с цел да му демонстрира рекламите, от които се нуждае. Печели рекламодателят с най- висока цена за наличното рекламно пространство ", означи...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР