Коментарите за Украйна са израз на лично мнение, не бива

...
Коментарите за Украйна са израз на лично мнение, не бива
Коментари Харесай

Спорният коментар за Украйна на китайския посланик в Париж е бил "лично мнение"

Коментарите за Украйна са израз на персонално мнение, не трябва да се поясняват пресилено и не съставляват политическо изказване на позицията на Пекин, се споделя в изказване на китайското посолство във Франция, представено от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Запитан за позицията си по въпроса дали Крим е част от Украйна или не, дипломат Лу Шае съобщи в изявление за френска телевизия, излъчено в петък, че исторически Крим е бил част от Русия и че е бил трансфериран в рамките на Украйна от някогашния руски водач Никита Хрушчов.

Според него страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики " нямат ефикасен статут в интернационалното право, тъй като няма интернационално съглашение, което да конкретизира статута им на суверенна страна ".

В неделя близо 80 европейски депутати и политици приканиха външния министър Кaтрин Колона да изгони посланика, тъй като сходни нападки не могат да останат без отговор.

Китайското външно министерство в понеделник акцентира, че на самостоятелните суверенни народи, зародили след разпадането на Съветския съюз.

Междувременно президентът на Франция Еманюел Макрон разкритикува езика, употребен от посланика на Китай във Франция, съобщи " Франс прес ".

" Мисля, че не е работа на посланик да държи този жанр език ", съобщи Макрон в коридорите на среща на върха в Остенде в Белгия, отдадена на офшорните вятърни паркове. " Следователно показвам цялостна взаимност със страните, които бяха атакувани в прочита на тяхната история и на техните граници ", съобщи Макрон.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР