Коментарите, че мерките ще увеличат инфлацията и ще задълбочат проблемите,

...
Коментарите, че мерките ще увеличат инфлацията и ще задълбочат проблемите,
Коментари Харесай

Нинова твърди, че от ЕК и МВФ са определили антикризисните мерки на България за работещи

Коментарите, че ограниченията ще усилят инфлацията и ще задълбочат проблемите, не са правилни, сподели министърът на стопанската система и промишлеността
Днес Европейската комисия удостовери правилността на икономическата и обществената политика на България и антикризисния проект. Комисията предложи да продължим целенасочената поддръжка за семействата и компаниите поради високите енергийни цени и да осигурим бюджетни средства за енергийна сигурност. Това разгласи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова откакто Европейска комисия разгласи рекомендациите си към България в региона на стопанската система.

„ Коментарите, че ограниченията ще усилят инфлацията и ще задълбочат проблемите, не са правилни. Отнемането на свръхпечалбите на енергийните сдружения и компенсиране с тях на промишлеността, е избавителна мярка за стопанската система и работните места “, сподели още Нинова.

Тя напомни, че в това време Международният валутен фонд предложи да се даде поддръжка за най-бедните и уязвими групи. У нас това са пенсионерите, децата, младите фамилии и работещите небогати.

„ И в този смисъл обществената политика на българското държавно управление е безусловно съответна на обстановката. Увеличението на пенсиите с 20%, данъчни облекчения за работещи родители от 600 лева за едно дете и 1200 лева за две, нарастване на ваучерите за служащи от 1 милиарда лева на 1 милиарда 200 млн. лева са насочени с грижа за най-уязвимите “, сподели министърът.

„ И Европейска комисия, и МВФ удостоверяват, че това са работещите ограничения, заключи Корнелия Нинова “, представена от пресцентъра на Министерството на стопанската система и промишлеността.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР