Коментари по темата: Луковмарш и манифестирането на езика на омразата

...
Коментари по темата: Луковмарш и манифестирането на езика на омразата
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Привържениците на Луковмарш са латентно много опасни

Коментари по тематиката: Луковмарш и манифестирането на езика на омразата през днешния ден направиха в студиото на предаването " Плюс това " социологът Андрей Райчев, режисьорът Адела Пеева и публицистът Иван Стамболов-Сула. Чуйте.

В студиото на " Плюс това " социологът Андрей Райчев разяснява, че последователите на Луковмарш са латентно доста рискови.
Андрей Райчев - социолог: Трябва ли да се забрани Луковмарш? Отговорът е доста елементарен - би трябвало, тъй като в Конституцията написа това е неразрешено. Значи, Конституцията изрично не разрешава това. Тоест - продават книга на Хитлер, това е неразрешено. Ходиш и размахваш тия свастики, по тази причина се лежи. Трябва ли страната да употребява мощ? Отговорът ми е - не. В момента, като доктор приказвам пред интервенция, в случай че резнем, единствено ще го увеличим. Туморът е дребен и би трябвало да не го пипаме. Защото - ти го вадиш, обаче разсейките отиват.Иван Стамболов - журналист: По-скоро съм податлив да се съглася с господин Райчев, че възбраната, репресията и контранатискът единствено ще втвърди обекта на натиска, ще го активизира. Докато не пречи и не основава някакви проблеми, няма смисъл да бъде забраняван.
В студиото на " Плюс това " Адела Пеева, създател на кино лентата " Да живее България ", в който, по думите ѝ, се виждат комплицирани българи, се разгласи срещу езика на омразата.
Адела Пеева - режисьор: Моят филм няма да свърши със свършването на Луковмарш, там се приказва за генезиса, там това е една моментна фотография на нашето общество, което е тръгнало напред с нашите деца по някакъв път, който не води надобре.
Адела Пеева счита, че обществото постъпва неверно, че приказва за Луковмарш единствено като пристигна денят, в който се организира. Според нея би трябвало да се приказва съществено за явлението и след Луковмарш.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР