Коментарът му идва по повод сутрешния брифинг на ГЕРБ, които

...
Коментарът му идва по повод сутрешния брифинг на ГЕРБ, които
Коментари Харесай

Асен Василев безкомпромисен за F-16: Самолети на хартия, няма да даваме пари

Коментарът му идва във връзка утринния брифинг на ГЕРБ, които обявиха, че биха подкрепили форсмажорно харчене в бюджета за защита при няколко условия.

По-рано през днешния ден някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов прикани седемте точки, признати в последния КСНС за защитата, да се подплатят с действителни суми в „ Бюджет 2022 “.

„ Има призната стратегия по какъв начин да стартираме да отделяме по 2% от Брутният вътрешен продукт за защита в идващите 2 или 3 години. Този проект се извършва. В момента сме малко над плануваното за тази година. Ако Министерство на защитата има подготвени планове, които не са на хартия, би трябвало да бъдат прегледани от комисията в Народното събрание и да бъде разисквано до каква степен покачват боеспособността на армията, до каква степен са целесъобразни. След това, би трябвало да се търсят способи за финансирането им “, добави той.

„ Докато няма предоставени такива планове, да си приказваме просто -„ ето една торба пари за защитата “, няма да стане “, акцентира Василев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР