Коментарът му беше по повод около оставането на поста вътрешен

...
Коментарът му беше по повод около оставането на поста вътрешен
Коментари Харесай

Теодор Славев: Нереформираната дупка МВР - това е дълбокият проблем

Коментарът му беше във връзка към оставането на поста вътрешен в проектокабинета на. Славев акцентира, че " няма човек в страната, който счита, че Димитър Главчев самичък взима решения “.

 

Според политолога от СУ “Климент Охридски ” Милен Любенов е добре противоречивата фигура на Стоянов да бъде сменена с различен вътрешен министър в служебния кабинет.

" Виждаме, че през последната седмица мощно се изостри напрежението. Би било по-добре и за Главчев, и за служебния кабинет да направи такава смяна, тъй като виждаме, че доверието към политическите институции е доста ниско и стартът на този длъжностен кабинет, в случай че стартира със съществено съмнение, не би било добре единствено по себе си “, разяснява Любенов.

 

Теодор Славев проучва и останалите номинирани за министри в проектокабинета " Главчев ", като съзря координиране и с президента Румен Радев. Той подсети, че и правосъдният министър Мария Павлова, и министърът на нововъведенията и растежа Росен Карадимов са заемали високи позиции след назначения при служебни държавни управления на президента преди конституционните промени.

 

" Според мен това, което беше направено с измененията в Конституцията, повдига доста въпроси, пред които можем да се надигнем още това лято, в случай че се стигнем до обстановка, в която не можем да съставим постоянно държавно управление след изборите на 9 юни “, разяснява Милен Любенов.

 

Според Теодор Славев " в България се опитваме да вършим гражданска война посредством конституция ". След редакциите в главния закон бяха мощно редуцирани пълномощията на президента в избора му при назначението на длъжностен министър председател, като му бе дадена опция да избира всред няколко високопоставени позиции в държавни институции, измежду които бе и ръководителят на Сметната палата, какъвто е Димитър Главчев.

" След края на служебното премиерстване Главчев би трябвало да подаде оставка от Сметна палата, тъй като той би трябвало самичък да ревизира себе си. Последните съществени корупционни разкрития потеглиха от Сметната палата – публични поръчки, автомагистрали, язовирите. Ако той подаде оставка, а Народното събрание още веднъж го избере, тогава е различен въпрос, тъй като му е гласувано отново доверие “, съобщи Славев.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР