Коментарът е препубликуван от Единствената причина в момента да не

...
Коментарът е препубликуван от Единствената причина в момента да не
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Защо Западът кърши ръце

Коментарът е препубликуван от

Единствената причина сега да не съм в униформа - аз и още няколко десетки хиляди запасняци - е това, че украинците стопираха московските орди на своя територия. Не ги пуснаха да продължат на запад.

Нямам никаква визия в какъв свят на илюзии живеят тези европейци, които не си дават сметка за това. Представям си, че поляци, словаци, чехи, балтийци са признателни на украинците, че им икономисват копаенето на окопи към Варшава, Прага, Братислава или Вилнюс. Дали обаче сходно схващане има в страни като Франция, Германия, Испания, Португалия? В Америка?

 Русия е минирала охладителната система на Запорожката АЕЦ, настояват в Киев Русия е минирала охладителната система на Запорожката АЕЦ, настояват в Киев

Тези дни, откакто руснаците взривиха още една язовирна стена в Украйна, с цел да наводнят бойното поле край Токмак, президентът Зеленски предизвести западните си съседи, че руснаците могат да взривят и запорожката АЕЦ - най-голямата в Европа. В отговор получи рецензии от страна на западните съдружници, че украинската атака напредвала прекомерно постепенно. И това - от тези, които отхвърлиха да дадат на Украйна бойната авиация, нужна за владичество в небето. Относно запорожката АЕЦ пък отвред пробитата от Кремъл Международна организация за атомна сила твърди, че единственият риск бил от украинското нахлуване. Т.е. - в случай че украинците не мърдат, всичко ще бъде наред.

Важното е другите страни да ги е боязън от Русия

Западът се приплъзва към нормалното си позорно държание, падайки в обикновени клопки, употребени от Кремъл в продължение на десетилетия. Повече от година НАТО и Европейски Съюз демонстрираха нетипично за тях сплотено и безстрашно държание, след години плашливост и криене на глави в пясъка. Тези дни още веднъж мънкат. Нещо се случи.

Случи се - акцията на Пригожин, демонстрирала на целия свят слабостта на путинския режим. В дните след нея явно Кремъл пуска едно и също известие в западна посока: " Внимавайте, тъй като сме слаби и не е ясно какво може да се случи ". Допреди година известието беше противоположното: " Внимавайте, тъй като сме мощни и ще се разгневим, в случай че ни ядосате ".

И когато се усещат мощни, и когато се усещат слаби, руснаците заплашват Запада със своята тайнствена непредсказуемост. Както преди време е споделил Чърчил (в един от редките моменти, в които е бил напълно неправ): " Русия е мистерия, опакована в тайнственост, намираща се вътре в загадка ".

Тук няма никакви загадки - руснаците са рядко транспарантни и предсказуеми. Най-важното е страната да наподобява мощна, а дали е или не е - няма значение. На този декор човешкият живот няма никакво значение - нито непознатият, нито личният.

 Русия: Една история на страна без историяС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка

Извод: мощни или слаби, руснаците са изцяло способни да взривят най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Няма никакво значение какъв брой от техните хора също ще загинат. Ничий живот няма никакво значение. Важното е другите страни да ги е боязън от Русия.

Защо се бавят западните съдружници?

Западните съдружници са длъжни да предотвратят тази злополука, чиито последици ще надминат всички атомни злополуки, случвали се до момента. Съюзниците могат да сторят това не с следващото кършене на ръце, а с решителни дейности. Например: незабавно да дадат на украинците всичко, което им е належащо, с цел да изхвърлят руснаците от своята територия, само че и с цел да не позволен терористични акции от страна на врага. Или: незабавно да обезвредят психопатите, намиращи се зад стените на Кремъл, както и техните агентурни организации из Европа и Америка.

Крайно време е на всичко това да се постави бърз край - и то тъкмо в този момент, когато путинският режим се разпада от вътрешната страна. Западните съдружници могат да го сторят още през днешния ден, вместо да кършат ръце в вяра за някакви договаряния. Очевидно, обаче, към момента не си дават сметка, че само на украинската смелост дължи това, че десетки хиляди западни мъже сега не са в униформа.

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР