Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е

...
Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е
Коментари Харесай

Война между организирани престъпни групи по върховете на държавата

Коментарът е от профила на създателя във фейсбук. Заглавието е на " Дневник ".

 " Ще довърша мандата си ": Гешев скъса оставката си и разгласи война на Борисов

С конференцията си Иван Гешев демонстрира, че няма да стане доброволна жертва в процеса на политическа " реабилитация " на ГЕРБ-ДПС:

- Той употребява думи, като " политически отпадък в Народното събрание ", които са задоволителни за (ВСС). Не че има потребност от спомагателни учредения за това, само че откритото нарушение на Етичния кодекс на магистрата издава желанието му за тотална война;

- В конференцията имаше и директни закани към Борисов, учудени питания към другия досегашен политически патрон - - и подмятания в мафиотски жанр. Стана ясно, че " ", а и други каузи са на директна команда от Гешев - придвижването им в каквато и да е посока зависи от него като основен прокурор. Това оборва тезата за невмешателство на основния прокурор в дела;

- Изнесената информация от Гешев за това кой кого заплашвал и изнудвал е съображение за започване на процесуални дейности. Към момента нещата останаха на равнище опасност от страна на основния прокурор.

Тази конференция, както и държанието на Висш съдебен съвет след политическото решение на ГЕРБ-ДПС за отстраняването на Иван Гешев, показват доста ясно завладяването на правосъдната система и прокуратурата в частност. Политическите патрони - ГЕРБ-ДПС - желаят да се освободят от " инструмент ", който към този момент им е неуместен. " Инструментът " обаче не се дава , а има и институционални гаранции да го направи.

За страдание всичко това - а и " атентатът " против Гешев - наподобява като война сред проведени незаконни групи по върховете на страната. И най-вероятно е тъкмо такава война. Гешев има слаба ръка в нея, само че в случай че реши да отиде до дъно, може да повлече доста хора със себе си. Тази конференция беше за те да схванат желанията му.

Най-лошото за България ще е двата лагера да се договорят някак и блатната растителност да покрие дупката след хвърления във водата камък.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР