Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е

...
Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е
Коментари Харесай

Няма законни основания за привличане на загадъчния експерт от Израел

Коментарът е от профила на създателя във фейсбук. Заглавието е на " Дневник ". Поводът е казаното от вътрешния министър Иван Демерджиев по време на парламентарния блиц надзор.

 Демерджиев: Гешев е пътувал без фамилията си, колата му е по-добре бронирана от президентската Демерджиев: Гешев е пътувал без фамилията си, колата му е по-добре бронирана от президентската

Опитах се и не съумях да намеря основанията в Наказателно-процесуалния кодекс, в Закона за правосъдната власт или в интернационалните контракти, по които Република България е страна и на които законни учредения е привлякла по делото за атентата загадъчния специалист по антитероризъм от Израел.

Все си мислех, че като упражнява компетенциите си по конституция и закон, прокуратурата следва въпреки всичко, като избира способите за доказване, да се основава на същите тези закони.

Интересно е и чисто бюджетно по какъв начин се заплащат тези съвещания и дали това разходване предстои въпреки всичко на някакъв надзор.

Има и още по-фрапиращи неща. Министърът на вътрешните работи декларира пред Народното събрание, пред депутати, че има нищожна информация за този специалист.

Всичко това идва още един път да покаже каква непрозрачна и безотчетна конструкция е прокуратурата.

 Новата коалиция изиска оставката на шефа на следствената работа Борислав Сарафов Новата коалиция изиска оставката на шефа на следствената работа Борислав Сарафов
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР