Коментарът е от профила на автора във фейсбук.Днес Зеленски даде

...
Коментарът е от профила на автора във фейсбук.Днес Зеленски даде
Коментари Харесай

Европейският урок за мир на Зеленски

Коментарът е от профила на създателя във фейсбук.

Днес Зеленски даде европейски урок на Радев - по какъв начин мирът е вероятен единствено когато е на база, а не за сметка на нашите полезности.

Съветската идея за мир беше основополагаща в пропагандата на Съюз на съветските социалистически републики и неговите спътници като България . Всичко, което правеше в чужбина - диверсии, финансиране на комунистически партии, материална, военна и финансова помощ на терористични режими, причина към експанзии на непознати страни - беше част от битката против американския империализъм за мир.

И у нас махахме знаменца за мир по манифестациите; правихме асамблеи " Знаме на мира ", детските ми мемоари помнят надписа в градската сладкарница: " Мирът ще победи войната! ".

Но знаете - към 10.11.1989 г се оказа, че бедна и банкрутирала България беше отпускала милиарди заеми на над 10 страни с " червени " режими на няколко континента, които потънаха като невъзвращаеми. У нас се оказа, че имало бази за подготовка на терористи (Али Агджа, Чакала и др), Държавна сигурност управляваше каналите с опиати към Запада, с цел да го " разлага " още повече и така нататък А Държавна сигурност си беше филиал на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) за интервенции в чужбина.

Казвам всичко това, тъй като със същата агитация са закърмени и всички офицери в Българска народна армия преди 1989 г като Радев. Няма по какъв начин това да се изтрие, в случай че един път към този момент си повярвал в нея - за теб Западът е вечно зложелател, а Русия вечно братска. Част от тази режисура е, че всяка война на Русия - която, помните, постоянно се бори за мир - е за самоотбрана, тъй като е провокирана. Защото няма по какъв начин да се каже, че е нападната от някого след 1941 година

Така и цялата съвременна съветска агитация мина на руски релси: Русия се бори за мир, само че НАТО агресира наоколо до нейните граници, които Русия има право да разшири със свои " изконно съветски " земи като Крим или свои малцинства като Донбас, с цел да се отбрани.

За нарушени контракти - които са единствения критерий за право и справедливост - съветската агитация и нейните клакьори у нас не загатват. Да сте чули проф. Иво, Чуков, Волгин, Андролова и Сие да са споменавали НАТО да е нарушил контракт? Или да са признали, че Русия е нарушила Хартата на Организация на обединените нации, Парижкия контракт за въоръженията, Будапещенския меморандум за гарантиране на териториалната целокупност на Украйна и прочие?

Зеленски благодари за " моралната мощ " на България

Та да се върна на Радев.

През съветската камбанария на българския президент нищо не значат стотиците хиляди убити и ранени украинци, окупираната територия, опустошената земя - тъй като Русия се бори за мир, а Украйна пречи. И по тази причина от нея - споделя Радев - желае повече да се чува за мир.

 Биография на Зеленски. От прислужник до президент на народаС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка

И тук Зеленски го закова -

" Ако ви нападне Русия, ще дадете ли българска територия, с цел да има мир? "

Явно Радев и българите зад него са ОК!

" Ако ви нападне Русия, ще ви стигнат ли въоръженията, които не желаете да ни ги дадете в този момент, с цел да не позволим Русия да пристигна при вас? "

Явно Радев и българите зад него не считат Русия за рискова, тъй като - помните - тя постоянно се бори за мир!

" Ако ви нападне Русия, няма ли да разчитате на другите нации с вашите полезности, с цел да ви оказват помощ да се отбраните?

Радев и българите зад него нямат потребност да разчитат на някого в Европа, тъй като нямат общи полезности с европейците, а разчитат на Русия. Която постоянно се бори за мир.

Дано Зеленски е донесъл най-малко малко светлина, с цел да разсее мрака на съветската агитация за мир у нас.

Зеленски благодари на България, че е на " вярната страна на историята "
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР