Коментара Борисов направи в Перник, където отиде да подкрепи кандидата

...
Коментара Борисов направи в Перник, където отиде да подкрепи кандидата
Коментари Харесай

Борисов: Откъде Асен Василев знае за продажба на Лукойл, в метрото ли го чу?

Коментара Борисов направи в Перник, където отиде да поддържа претендента за кмет Станислав Владимиров и листата общински съветници на ГЕРБ. Заедно с него беше и шефът на енергийната комисия Делян Добрев, който предизвестил Борисов за това, че ГЕРБ са били подведени при гласуването. Той посочи, че с гласувания текст се дава монопол единствено на " Лукойл " да съхранява гориво, защото складовете са единствено техни. Така другите вносители на горива към този момент би трябвало да държат 100% запас, само че нямат къде да го съхраняват, което трансформира рафинерията в монополист.

" Притеснителното е, че в текста, който приехме, има едно текстче, че горивата се съхраняват единствено в България , което значи, че се дава 100% монопол на " Лукойл ", вносителите не могат към този момент да внасят горива. На пазара ще остане единствено " Лукойл ". Как се гони Лукойл и в това време му даваш цялостен монопол, и му даваш дерогация за милиарди, и е платил нула лв. налози ", вметна Делян Добрев.

" А пред непознатата преса се хвалим, че все едно вършим нещо ", добави Борисов. Той разкритикува Асен Василев и за изявлението му във " Файненшъл Таймс ", с което разгласи, че " Лукойл " се продава, а компанията го отхвърли.

Снимка: ГЕРБ

" Винаги съм смятал, че би трябвало първо да се мисли, да се написа и по-късно да се приказва, изключително когато приказваш от непознато име. Защото притеснителното е, че в случай че финансовият министър има информация за това, я е придобил по някакъв метод и той не е транспарантен. Ако е отрекъл Денков и компанията, това е все едно някой да приказва от ваше име, че ви продава жилището. Необмислено, самохвално изявление. Пред непознатата преса, не пред българската ", разяснява пред медиите Борисов.

" Най-притеснителното е, че при дерогация от месеци наред, горивото още веднъж е с левче. Това са 3 милиарда $ от нашите джобове, а приказваме, че имаме 3% недостиг и би трябвало да теглим заем. 6 милиарда са изтекли от нашите джобове ", заключи той.

И по време на предизборната среща с актива той засегна тематиката с " Лукойл ".

" В изявлението съобщи, че се продава, " Лукойл " го опроверга. И тук поражда въпросът - той от кое място го знае? В метрото ли го чу, или в трамвая? ", попита Борисов. 

Снимка: ГЕРБ

Борисов изясни още, че двамата с Пеевски са написали писмото до премиера Николай Денков, тъй като има периоди в съглашението и има периоди, които би трябвало да се съблюдават. " Тези периоди, като не се изпълнят, миньорите отново ще излязат на улицата. Ние не би трябвало да лъжем хората. Аз нямам неизпълнено заричане ", изясни водачът на ГЕРБ. " И тези периоди стартират да изтичат. И ние желаеме да ни се рапортува по всеки един период. С писмото през днешния ден желаеме във вторниците в 10.00 да идват министрите, ангажирани по периодите, и обществено да рапортуват ", сподели той. 

Лидерът на ГЕРБ аргументира и решението си партията да не издига претендент в Перник с това, че някогашният социалист Станислав Владимиров ръководи доста добре града, а двамата са работили компактно дружно през последните четири години.  

Скрийншот: Facebook, профил на Бойко Борисов

Кметът на Перник Станислав Владимиров се грижи добре за перничани - по този начин добре, както и ние, съобщи Борисов пред симпатизантите на партията и номинираните за локалната власт в миньорския град. Затова персонално е настоял ГЕРБ в Перник да застане зад досегашния градоначалник, който се бори за втори мандат. Борисов изреди сложните времена, през които е минал Перник, когато той беше министър председател.

" Нито си е предал партията, целият му жанр е червен, само че се грижеше доста добре за перничани. И по тази причина малко отначалото партийците прискърцаха, че по този начин ще подходим, само че за локалната власт е значимо да си изберат най-хубавия кмет ", добави Борисов.

" Източиха ви водата тъкмо преди изборите и тогава с кмета и с няколко от моите министри направихме чудеса, докарахме вода от Рила, Софийска община също помогнаха ", напомни той за водната рецесия в Перник и празния язовир. Подчерта, че още тогава работел доста добре с Владимиров, който беше излъчен от Българска социалистическа партия. Изреди всичко, което е направило държавното управление му за града: " Цялото ВиК подменихме на Перник, отвред избиваше вода. Кръговото, изгорелия спектакъл, булевради, улици, учебни заведения, детски градини, манастири - човек би трябвало да си отдели дни, да ги обиколи всички ".



" Не ми държеше сърце да изправя мой претендент против настоящия кмет ", призна пред своите Борисов , като назова партньорството им " другарство в сложни времена ". " Затова на тези избори помолих да подкрепим настоящия кмет, просто той се грижи добре за перничани, по този начин добре, както и ние. Да ме простите, аз съм отговорен, не организацията, и мисля, че е за положителното за перничани. Джентълменството в политиката би трябвало да е реалност ", означи той и добави ГЕРБ в Перник да реализират мощен резултат за мощна общинска листа в Общински съвет, с цел да може идващия път да си повдигнат собствен кмет.

 

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е закононарушение

Платена публикация
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР