коментар на водещия на 120 минути по Бтв Светослав ИвановПрез

...
коментар на водещия на 120 минути по Бтв Светослав ИвановПрез
Коментари Харесай

Светослав Иванов: Разделени заедно

коментар на водещия на " 120 минути " по Бтв Светослав Иванов

През седмицата стана ясно, че въпреки всичко финансовите отговорности на основното мюфтийство в България няма да бъдат опрощавани, а разсрочени. Докато течеше полемиката в обществото, от самото начало си мислех, че това деяние на ръководещите ще прокара следващата разграничителна линия сред хората

През седмицата стана ясно, че въпреки всичко финансовите отговорности на основното мюфтийство в България няма да бъдат опрощавани, а разсрочени.



Докато течеше полемиката в обществото, от самото начало си мислех, че това деяние на ръководещите ще прокара следващата разграничителна линия сред хората. Освен излишно, това е и много необичайно предвид на времето, в което се случва. Два месеца преди изборите, политиците разсъниха тематика, която пали остарели пристрастености с нова мощ.

Общественият напън докара до решение, което е единственото разумно – в случай че всички сме равни пред Бога, би трябвало да сме равни и пред закона.

Като цяло, модерните политически акции повече от всеки път се основават на античния принцип – Разделяй и владей, насаждай крайности и буди злоба, печели гласове, противопоставяй. Има политици в Европа, чийто напредък се основава напълно на опълчването на Изтока против Запада.

И обществените мрежи са идеалният инструмент. Тъмната страна на платформите, които доведоха до краха на арабските диктатори преди по-малко от десетилетие, през днешния ден разяждат устоите на обществата, институциите и мисленето ни. Социалните мрежи са днешните фокус-групи, в които се насочват верните политически послания към верните хора и се вършат опити по какъв начин една група от обществото реагира на дадена тематика.

В книгата на Боб Удуърд за Доналд Тръмп – " Страх ", е даден един доста забавен образец.

Преди началото на президентската акция в Съединени американски щати са се провели няколко опита с постове в " Туитър ", като най-после са се брояли лайкове и споделяния. С най-широк отзив се оказва обявата за потребността от стена по границата с Мексико, което автоматизирано е вкарало тематиката измежду целите на бъдещия американски президент.

Обърнете внимание, когато стане доста напечено, Тръмп заговаря за стената. Не я строи, просто приказва, просто буди тематиката.

Едно от европейските държавни управления пристигна на власт, насочвайки цялата си цифрова акция към по-бедната южна част на страната, будейки страхове, мисъл за неправда и идеал за наказване. Същото това държавно управление, година по-късно не е изпълнило и 10 % от обещанията си.

Тези пристрастености, това опълчване залива целия свят през днешния ден. Вратата за омразата е необятно отворена и самата ненавист не е заключена сред държавни граници, аВратата за омразата е необятно отворена и самата ненавист не е заключена сред държавни граници, а е черната вдовица на обществените мрежи. е черната вдовица на обществените мрежи.

Трагедията в Нова Зеландия го потвърждава. Лудите, които сеят ненавист и убиват онлайн във „ Facebook ”, са най-страшното, което може да се случи на човечеството. Перверзна себеизява и болно его, подхранвано от инструмента – да го направиш пред всички. Да спечелиш почитатели. Тези обществени платформи притеглят най-тъмните черти на човешката природа. Те разделят, подкопават и изкривяват всеки опит за нормалност в обществата през днешния ден.

Това е едно от огромните провокации, в това число и пред България. Черните акции, насаждането на ненавист, подправените пророци, операциите. Затова на този декор, всяко решение, което основава условия за нови разделения, е нездравословно за обществото. Помислете върху това.

 

Бтв

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР