Коментар на Владислав Апостолов, Политически некоректно, БНРСедмицата ни достави един

...
Коментар на Владислав Апостолов, Политически некоректно, БНРСедмицата ни достави един
Коментари Харесай

„Гугъл“ опита да превърне цялата европейска история в подривна подигравка. Дигитално етническо прочистване

Коментар на Владислав Апостолов, " Политически неточно ", БНР

Седмицата ни достави един по едно и също време комичен и заплашителен сигнал за безспорната антиутопия, която изцяло обезумели фанатици в гигантските софтуерни конгломерати ще се опитат да набутат в гърлата и мозъците на човечеството. Новият компютърен модел на „ Google “ за генериране на човешки изображения по поръчки на консуматори беше пуснат триумфално и спрян позорно, в границите на дни, откакто стана ясно, че очевидно е програмиран, с цел да изтрие белите хора от личната им история. 

Хиляди консуматори на обществените мрежи, най-много в свободната от цензура Х на Мъск, споделяха потресени своя опит с основания на Изкуствен разсъдък инструмент с името „ Джемини “. 

Даваш му „ поръчка “ да ти сътвори изображение на британски крале – генерира ти азиатски дами. Искаш илюстрация на бащите-основатели на Съединени американски щати – ето ти група от чернокожи в ретро облекла. Същото става с викингите, папите, благородниците от Стария континент, мъжете и дамите от интервала на Френската гражданска война, всяка ера от европейската и американската история... Никакви бели хора! Детайлно изучавани исторически интервали и в детайли проучвани географски райони, за които е повече от ясно, че са били доминирани от „ бледолики “ внезапно са превърнати от могъщата нова технология на „ Google “ в дистопичен ваучър за определени етнически малцинства.

Някаква потресаваща подигравка. Първоначално мнозина фактически смятаха, че става въпрос за номер, за трик, за нападателен опит да се очерни репутацията на необикновено авторитетната американска корпорация „ Алфабет “, която в действителност има употребените всеки ден от съвсем цялото човечество осведомителни принадлежности на „ Google “. Но бързо стана ясно, че даже най-крайните опити за ирония на расизма против белите хора, практикуван от тези компании даже не може да се съпоставя с действителността „ на терен “.

Цялата европейска история фактически се оказа превърната в подривна насмешка от една от най-богатите и всеобхватни корпорации на планетата. Пълно пренаписване и прерисуване на предишното. Дигитално етническо пречистване. „ Няма място за бели хора в „ Google “. Буквално.

Корпоративните медии се забавиха с реакциите и очевидно не желаеха да пускат заглавия по какъв начин гигантската транснационална компания, от която зависят съвсем всички търсения на информация на планетата всеки ден, съществено е пуснала модел за генериране на облици, който изтрива белите хора от историята и на тяхно място поставя желани малцинства. 

Но прекаляването в последна сметка вбеси и изданията на демократичния режим. Защото този AI бот се оказа програмиран да отстранява белите хора даже от епохата на Третия райх. Така консуматори получиха цветнокожи немски бойци от 40-те години на предишния век. Това към този момент подтиква медиите да скочат против „ Google “ и нещата ескалираха.

От компанията публично се извиниха и оповестиха, че ще прекратят опцията за генериране на човешки облици с „ Джемини “, с цел да отстранят проблемите с „ историческия подтекст “ и тогава ще го пуснат отново. Но към този момент беше късно. Целият онлайн океан бълбукаше от безумните образци за колосален расизъм против бели хора на тази печална стратегия. 

Илон Мъск дефинира продукта на „ Google “ като „ налудничаво расистки “ и „ анти-цивилизационен “. Този път даже нямаше пресилване. Всеки видял действителните резултати даже ще каже, че Илон тук е благоразположен към своите съперници в региона на компютърните технологии на бъдещето. Самият Мъск развива „ политически безпристрастен “ модел за генериране на облици и информация.

„ Политически безпристрастен “ обаче е последната формулировка, която приляга на извращението, пуснато от „ Google “. 

 Потребител дават поръчка за генериране на „ мощен негър мъж “ и получава подобаващи резултати с мускулести и авторитетни абаносови мачовци. Същият консуматор пуска поръчка за „ мощен бял мъж “ и програмата отхвърля да го генерира и показва някакви безумни пояснения за „ стандарти “. Кошмар на цифрови стероиди.

„ Джемини “ е единствено върхът на айсберга. 

Същото се случва и с търсачката на „ Google “, написа Мъск и сигнализира за цялостната осведомителна корупция на корпорацията, която визира всеки един от нас, всеки един ден. А скоро стана ясно и, че по „ Джемини “ са работили откровени деятели на режима на Байдън. 

Един от водещите хора зад модела е споделил, че изпитал катарзис откакто дал своя вот за Байдън и Харис и на няколко пъти е разгласил идиотско-расистки теории против „ бялата привилегия “. 

Дали сходни фигури на високо равнище в „ Google “ няма да пробват огромна операция и предизборна агитация тази година? Риторичен въпрос.

Припомниха се думите на уволнения от „ Google “ експерт Джеймс Дамор, който разкри по какъв начин компанията се е трансформирала в резерват за конформисти и развъдник за операция и дискриминация, по какъв начин действителността и истината към този момент не играят роля в корпоративната просвета на мега-корпорацията. Той, несъмнено, беше махнат преди години. 

Още тогава започнаха сравненята и игрите на думи с „ Google “ и осведомителния „ Гулаг “.

Авторът Кристофър Руфо пък подсети по какъв начин същата компания предложения радикалния деятел Ибрахим Кенди да изнася лекция на чиновниците. Кенди е прочут със своята „ доктрина “ за расизма на... белите новородени. Да, напълно съществено. Той проповядва срещу белите бебета. И получава покана от „ Google “ да зомбира чиновниците. Ако сте считали, че ситуацията е зле, да знаете, че е доста, доста по-зле.

Корозията и корупцията в тези софтуерни мега-компании са достигнали радиоактивни равнища.Те към този момент манипулират резултатите в търсачките и вършат брутални опити за пренаписване на историята. 

 Човечеството обаче е отдало на концесия бъдещето си в ръцете на организации като „ Google “. А те изтриват предишното и трансформират сегашното в корпоративна гротеска. Гигантската ни групова неточност към момента може да се поправи. Но би трябвало да я осъзнаем.


Инфо: БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР