Коментар на посолството относно решението на Народното събрание на България

...
Коментар на посолството относно решението на Народното събрание на България
Коментари Харесай

Посолството на Русия в София: Големият глад от 30-те години на миналия век засегна много народи на Съветския съюз, не само Украйна и украинците

Коментар на посолството по отношение на решението на Народното събрание на България за оповестяване на „ гладомора " в Украйна за геноцид,:

Напоследък в редица западни страни като по сигнал стартира да се тиражира тематиката за " гладомора " в Украйна. Румъния, Ирландия, Молдова, Германия и други страни са приели или обмислят документи, съдържащи цинични паралели с Холокоста и признаващи „ гладомора " за „ геноцид " на украинския народ. „ Отбелязало се " е с сходна резолюция и Народното събрание на България, което преди разпускането, „ на изпроводяк ", реши да удостовери принадлежността си към европейския „ мейнстрийм ".

Искаме още един път да напомним, че огромният апетит от 30-те години на ХХ век засегна доста нации и райони на Съветския съюз, в това число Урал, Северен Кавказ, Поволжието, Казахската АССР и Западен Сибир, а освен Украйна и украинците.

Основната причина за нещастието беше огромен неуспех на реколтата и неточности в селската политика на тогавашното управление на страната. В същото време е значимо да се означи, че значително за глада са съдействали западни страни, които желаеха от Съюз на съветските социалистически републики да заплаща със зърно във външнотърговските интервенции с тях, надявайки се, че това ще принуди Москва да се откаже от своите проекти за индустриализация.

Разбирайки искрено провокативен подтекст и политически цели, преследвани от създателите на „ концепцията ", в същото време бихме желали да подчертаем кощунствен темперамент на спекулациите с паметта на милионите жертви на тази покруса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР