Коментар на Мажд Алгафари във Фейсбук Ако си паркирам колата

...
Коментар на Мажд Алгафари във Фейсбук Ако си паркирам колата
Коментари Харесай

Мажд Алгафари: Паркираш и те глобяват, а при убийство с ток - не

Коментар на Мажд Алгафари във " Facebook "

Ако си паркирам колата на тротоара на една оживена спирка в София, за нула време ще довтасат представители на разнообразни инстанции и през целия ден ще ми пишат актове и наказания.

А, когато няколко заведения три години са " паркирали " и работят нелегално, ситуирани на едно от много оживените места в София, то това не е проблем и никой не го вижда.

Колко да са противозаконни?!?! Имат прокаран ток - законно. Плащат си наема към общината - законно. Отнели са част от тротоара - законно.

Убеден съм, че кмета на общината и целия му екип, както и кметицата на София и целия ѝ екип, както и каруцаря са минавали около тези заведения стотици пъти. Никой от тях обаче не е забелязал, че има нещо нелегално.

Не на последно място. Кому са нужни тези павилиончета по тротоарите в София и изобщо в България? При съществуването на стотици и хиляди търговски обекта, които си търсят наематели, да поставиш тази грозота на тротоарите. Тротоара е тротоар. Това не е място за непрекъсната комерсиална активност. Дори разполагането на краткотрайни сергии за мартеници и коледни украси следва да е неприемливо.

Разполагането на такива сергии и павилиони беше належащо, в случай че изобщо е било належащо, първите години след 1989 година, когато имаше дефицит на търговски обекти. Сега, а и към този момент 20 години, те са ненужни и грозни. Те нямат място на тротоарите. За какво са тогава издигнатите търговски обекти?

Кой да ги употребява, като може да си хакне един павилион на тротоара баш на мястото, където хората чакат идването на градския превоз? Е, но издигнатия търговски обект е на три метра по-далеч от мястото, където се събират хора.

Ти си хитрец и си две крачки пред оня простак, който е отворил баничарница в търговски обект, издигнат за подобен с всичките му хигиенични условия и човешки условия за работа. Какво по-хубаво от това да си купиш мазна баничка от спирката? Ами, нали не е разрешено да се яде в градския превоз? А, не. Купуваш си мазна баничка и си я носиш в джоба до работното място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР