Коментар на Кристиян Шкварек, един от младите представители на групата

...
Коментар на Кристиян Шкварек, един от младите представители на групата
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: Официално сме най-бързо топящата се страна на Земята

Коментар на Кристиян Шкварек, един от младите представители на групата на Европейските Консерватори и Реформисти в България, известен анализатор и коментатор. Председател е на фондация " Консервативно Общество " и съдружие " Месец на Семейството ".

Всички се смяхме на нелепостите на Кирил Петков за сякаш големия скок в плодовитостта на българите при тяхното ръководство, само че е хубаво с изключение на шегите да забележим и действителните данни, тъй като те не са по никакъв начин занимателни.

България:

Раждаемост 2019: 61 538

Раждаемост 2020: 59 086

Раждаемост 2021: 58 678

Раждаемост 2022: 56 596

Раждаемост 2023: 49 610

(Източник НСИ)

Плодовитост и раждаемост са две разнообразни метрики и скокът в първото на графиката на Петков е плод напълно на статистическа неточност в едно проучване след последното броене.

Всъщност предходната година Организация на обединените нации " увеличи " България от втория най-бързо изчезващ народ на света на първия.

Задминахме балтийските страни и публично станахме най-бързо топящата се страна на Земята. До 2050-та демографската злополука тук ще невиждана по отношение на всяка друга страна.

Нужни са незабавни и радикални ограничения за повишение на раждаемостта до най-малко базисната 2.1. Тъкмо това е идеята на Месец на фамилията и огромното Шествие, което организираме на 22-ри Юни.

В България има министерство и организация за всяка допустима нелепост, а няма за безусловно най-важното: Министерство на демографията.

Страната би трябвало незабавно да схване тази идея като главен народен план и партиите да възприемат правилото, че всеки кабинет ще излъчва наложително вицепремиер по демографския въпрос.

 

Заглавието е на редактора

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР