Коментар на Калин Тодоров, журналист и писател, автор на бестселъра

...
Коментар на Калин Тодоров, журналист и писател, автор на бестселъра
Коментари Харесай

Писателят Калин Тодоров: Кой разпалва пламъка на гражданската война

Коментар на Калин Тодоров, публицист и публицист, създател на бестселъра „ Зад завесата на соца ” и доста други книги. Той е наследник на Станко Тодоров, два пъти министър председател на България и ръководител на Народно събрание и журналистката Соня Бакиш, дълготраен основен редактор на сп. „ Жената през днешния ден ”, взела участие интензивно в основаването на дисидентския Комитет за екологична отбрана на Русе, откъдето потеглиха огромните промени у нас преди 33 години.

В неделя ме поканиха в предаването " Говори в този момент " на Националната телевизия. С Любомир Канов говорихме за кървавия ремонт на Паметника на руската войска. Времето ми попречи да отговоря на господин Канов. Затова доправям нашия диалог:

Аз споделих, че варварското нарязване на Паметника е частица от веригата събития - Войнишкото въстание, Деветоюнския прелом, Септемврийското въстание, Атентата в Църквата " Света неделя ", Белия гнет, рязането на главите на партизани и ятаци, Народния съд - от стогодишната Гражданска война. Господин Канов отговори, че в основата на всичко това са Коминтерна и имперската политика на Русия.

Отговарям тук и в този момент:

Баща ми е имал девет братя и сестри. Пет от тях са умрели от недостиг, до момента в който дядо ми се е сражавал за Короната по бойните полета на Балканската, Междусъюзническата и Първата международна война.

Майка ми е унижавана да носи Жълтата звезда, интернирана е във Фердинад, а една наша сродница стана на пепел в концлагера Майданек.

Какво общо имат тука Коминтерна и имперската политика на Русия?

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР