Коментар на , известен журналист, коментатор и анализатор. България е

...
Коментар на , известен журналист, коментатор и анализатор. България е
Коментари Харесай

Анализаторът Михаил Кръстев: Пропускаме да се подготвим за най-тежката енергийна криза от десетилетия

Коментар на, прочут публицист, коментатор и анализатор.



България е на последно място в Европейски Съюз по запълване на газовото си вместилище.

Към 18 юли Чирен в на 41.4% от потенциала си, при междинна запълняемост на хранилищата в Европейски Съюз от 64.72%. За целия месец юли сме запълнили 6% от потенциала на хранилището.

Още на 19 май Европейския съюз вкара минимално условие за запълване на хранилищата от 80% до ноември, поради застрашените доставки от Русия. Изпълнението на това условие от България наподобява невероятно, защото точно юни, към този момент изтичащия юли и август са месеците, в които хранилищата се пълнят. Септември цените порастват, а октомври публично стартира отоплителния сезон в Европа.



Страни като Германия, с складове цялостни на 65%, към този момент оповестиха желание за въвеждане на икономии. Страни като Латвия и Унгария, които са на близки проценти до нас, разполагат надлежно с 4 и 10 пъти повече потенциал на хранилищата си.

У нас ограничения се не разискват. Телевизионните студия и цифровите медии обикалят грантови специалисти, професионални политически лъжци и елементарни дилетанти, които изясняват, че всичко е наред и няма проблем с газа. По повеля или от чиста доверчивост, пропущаме да се подготвим за най-тежката енергийна рецесия от десетилетия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР