Коментар на Емил Райков "В сутрешния блок на една от

...
Коментар на Емил Райков "В сутрешния блок на една от
Коментари Харесай

За разликите между едно провесено дете и случая Московски

Коментар на Емил Райков

"В утринния блок на една от националните малките екрани, рано сутринта на 14.03.2018 година, е излъчен видеозапис, на който се следят дейности на жена, която провесва бебе през прозореца на остъклена тераса.

По този мотив Софийската районна прокуратура се сезира в границите на няколко часа, като е формирана кореспонденция по случая и е постановено осъществяването на незабавна инспекция.

В хода на инспекцията ще бъде открито мястото, където това се е случило, както и каква е повода за дейностите на сниманото лице. Ще бъдат събрани и всички други относими данни, след разбора на които ще бъде направена преценката осъществено ли е закононарушение от общ темперамент, както и по кой текст от Наказателен кодекс ".

Това е публично известие на българската прокуратура отпреди два дни.

Няма спор - потресаваща история

И това би признал всеки, който е гледал фрагментите с провесеното от 8-ия етаж на столичен блок детенце. Оказа се, че казусът е от столичния квартал "Разсадника ", а детето - едногодишно момиченце. То е провесено от 12-годишната си братовчедка, до момента в който майката отишла до магазина.

Случката мигновено бе поета и разчоплена съвсем до дъно от множеството медии, които й отделиха страници и телевизионно време. Някои от тях към този момент оповестиха, че има формирано дело и даже е на път повдигането на обвинявания. Дори се писа, че ще бъде упрекната майката. Съобщено бе, че прокуратурата извела бебето и сестричката му от фамилията и те са изпратени под полицейска протекция.

Моментално се задействаха и започнаха да застават пред камерите виновни фактори, обществени служащи. "Самосезирахме се след вашия репортаж. Със чиновниците на 3-то районно управление (на МВР) посетихме неотложно адреса и се започнаха ограничения по изваждане на децата ", рапортуваха бодро от "Социално подкрепяне ".

Те посетили жилището, видели, че изискванията са положителни за развъждане, до момента нямали сигнали против родителите. Все неща, които въобще не са им попречили да лишават незабавно децата от техните родители.

Сега се чака и полицията, и прокуратурата да извадят целия боеприпас на държавната машина - като се почне от разпити, та се стигне до обвинявания. И това напоително разказвано и показвано.

За разлика от оглушителната тишина, която към този момент месец и половина се стеле в медийното и прокурорското пространство по случая със починалото 4-годишно момче на транспортния министър Ивайло Московски.

За разлика от случая с провесеното момиченце, който се разплита за часове - по употребяваните от самата прокуратура думи в нейното известие, тук нещата явно са комфортно комплицирани. Защото на всеки въпрос на "Сега " какво става с това дело, за какво толкоз се бави следствието, какво толкоз комплицирано има, отговорът постоянно е еднакъв: "Работи се, проверява се, занапред се откриват неща, няма какво ново да се каже ".

Като че ли нещо до този миг е казано или пък е станало ясно на обществото?

Затвърждава се мрачното съмнение, че се чака обществото да се умори, да не помни, медиите да спрат да питат и да се интересуват, с цел да мине всичко в графата "няма проблем, каквото е станало - станало, да оставим хората на тяхната тъга ".

Десетки въпроси обаче остават без отговор и досега

Прокуратурата и настоящите лица може и да ги знаят, само че обществото е оставено да тъне в незнание, и то по неразбираемо какви аргументи. И досега не се оповестява съответно какво тъкмо се е случило в планината, какво е провокирало трагичния случай? По каква причина делото бе трансферирано в националното разследване? Чия благосъстоятелност са мощните шейни, употребявани във въпросното съдбовно мероприятия? Обезопасено ли е било детето? Какво е присъединяване на всеки от намиращите се на съдбовното място? Спазени ли са разпоредбите за сигурност, има ли в действителност въобще такива? Какво тъкмо бави следствието, кое му е толкоз комплицираното?

Защо не се показват никакви данни за него, както се прави за десетки и стотици други сходни случаи, освен това всеки ден?

Наскоро в Пампорово пострада 5-годишно момче от Русия, за което незабавно бяха обявени какви ли не детайлности. Че е признато в болница в кома, че е ударено от сноубордист, че случаят станал на място, където се пресичат писти, че било със ски преподавател, че имало скок на 15-годишен, който паднал върху детето, удряйки го в гърба, и така нататък и тъй наречените

Нищо сходно няма по случая "Московски ". Мълчание. Има драматичен случай, на който е участвал транспортният министър. Там е имало и други възрастни. На жълти медии се подава оправдателна информация, че в оня петък министърът си взел отпуск - като че ли това е единствената въпросителна към случая. Не, не става дума за търсене на отмъщение. Става дума само за закона. Не се крийте и не мълчете! Защото е публично нездравословно и разлагащо.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР