Коментар на Деница Сачева, депутат от ГЕРБ-, бивш министър на

...
Коментар на Деница Сачева, депутат от ГЕРБ-, бивш министър на
Коментари Харесай

Деница Сачева: Силата на социалната система е в обичта към хората

Коментар на Деница Сачева, народен представител от ГЕРБ-, някогашен министър на труда и обществената политика, депутат в състава на 4 Народното събрание до момента от своято политическа група.

Силата на обществената система е в обичта към хората.

В способността да чуваш разнообразни истории и да даваш без да искаш нищо в подмяна.

България разполага с доста такива обществени служащи. Знам го от опит. И в Световния ден на обществената работа им благодаря! За всеотдайността и себераздаването. За това, че отстояват твърдо правилата на солидарното общество. Че не се отхвърлят, макар че тяхната работа постоянно остава невидима. При проблем, случай или рецесия обществените служащи постоянно са измежду първите, които оказват помощ на нуждаещите се. Във време, в което разграничителните линии наподобяват повече от добродетелите и всяка тематика се трансформира в спор, тяхната работа става все по-значима.

„ Социален служащ “ е специалност на бъдещето.

Защото софтуерният прогрес и експанзивното потребление на изкуствен интелект усложняват в допълнение човешките връзки и основават нова по-голяма огромна потребност от грижа. За да бъдат на висотата, която ще изисква новото време, обществените служащи би трябвало да бъдат подкрепени. Както с по-високи хонорари, по този начин и с политика за основаване на спомагателни фрагменти, образования и явен път за кариерно развиване. И би трябвало да го създадем не просто за тях, а с цел да реализираме хармоничното общество, в което всички желаеме да живеем.

Заглавието е на редактора

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР