Коментар на анализатора Артьом Игнатиев В нощта на 26 септември

...
Коментар на анализатора Артьом Игнатиев В нощта на 26 септември
Коментари Харесай

Има доказателства, че поразиите по Северен поток са дело на Запада

Коментар на анализатора Артьом Игнатиев

В нощта на 26 септември породи теч на една от линиите на газопровода " Северен поток 2 " в изключителната икономическа зона на Дания югоизточно от остров Борнхолм. Тогава към този момент бяха регистрирани течове на газ и от двете влакна на Северен поток 1, още веднъж в датската изключителна икономическа зона, само че този път североизточно от остров Борнхолм.

На 27 септември немското издание Der Tagesspiegel заяви, че приключването на газ от двата Северни потока евентуално е измама. Според шведския уебсайт svt.se сеизмичните станции в Швеция и Дания са записали мощни подводни детонации навръх местата, където са открити течовете от тръбите на Северен поток.

Извънредното състояние на най-дългия морски водопровод в света " Северен поток " е зародило вследствие на гърмежи, заяви шведският външен министър Ан Линде. " Изтичането на газ от газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 " в изключителните стопански зони на Дания и Швеция е резултат от детонации, евентуално породени от бойкот ", написа ръководителят на шведското външно министерство в своя Twitter.

Според Шведската национална сеизмична мрежа едната детонация е с магнитуд 2,3 и е записана от 30 сеизмични станции в страната. " Няма подозрение, че това е детонация ", е сигурен и Бьорн Лунд, шеф на Шведската национална сеизмична мрежа. " Можете ясно да видите по какъв начин взривната вълна минава от дъното към повърхността. " Сеизмолозите от университета в Лунд (Швеция) считат, че " минимум 100 кг тротилов еквивалент, евентуално повече, е бил употребен за разрушаването на тръбопроводите " Северен поток " 1

Трябва да се означи, че на 8 февруари, преди началото на СВO в Украйна, президентът на Съединените щати, след договаряния с немския канцлер Олаф Шолц, сподели, че Вашингтон " има свои лични механизми за прекъсване на Северните потоци ". Видео с това изказване е елементарно да се откри в интернет през днешния ден.

А на 27 септември държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен публично удостовери опцията за терористична офанзива против " Северен поток ", като сподели на кореспонденти, че към този момент е в ход уместно следствие, чиито първи данни демонстрират " акт на бойкот или целенасочена детонация ".

Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ) предизвести немските управляващи за офанзивата и идния бойкот на газопроводите " Северен поток " още през лятото. След увещание за това от Der Spiegel (цитирайки " източници в Берлин " ), немското държавно управление означи, че " ние не заемаме обществена позиция по въпроси, свързани с каквито и да било разследващи данни или разследващи действия ", само че добави, че в Берлин одобряват, че е имало целенасочена офанзива против газопроводите. И в действителност има всички учредения за това.

По-специално, на 24 септември медиите оповестиха, че група американски военни кораби, в това число десантно-десантен транспортен съд, на който имаше две подводници, работещи на плитки дълбочини, отиде в региона на Балтийско море, където бяха взривени тръбопроводи. Експедиционният отряд от кораби на Военноморски сили на Съединени американски щати, воден от десантния транспортен съд USS Kearsarge, беше освен в Балтийско море, само че и беше забелязан преди няколко дни покрай Балтийския проток - единствено на 30 километра от мястото на саботажа на газопровода Северен поток 1 и на 50 километра от газопровода Северен поток 2.

Благодаря ви Съединени американски щати . Именно с тези думи някогашният министър на външните работи на Полша Сикорски разяснява и в действителност призна актовете на интернационален тероризъм по газопроводите " Северен поток ".

На 28 септември в Белия дом и Конгреса на Съединени американски щати беше получен открит отчет, от който следва, че все още на детонациите в региона на падината Борнхолм освен американците, само че и водолазите на Royal Военноморски сили на Англия към този момент трети ден организираха учения.

Същия ден в 19:00 часа във Англия се организира гала по награждаването на двама моряци от флота на Негово Величество за военни заслуги и осъществяване на значима акция в непознати териториални води, а английският The Telegraph съумя да упрекна Русия в бойкот на личен газ водопровод!

Англосаксонците, по нормалния си безочлив метод, постановат на целия свят мнението, че Русия сама е унищожила милиардите долари, изхарчени за построяването на обширна газопреносна система (ГТС) и евентуалните доходи от нея, само че в този момент Германия, главната европейска промишлена мощ, няма къде да отиде: германците ще би трябвало да купуват американски LNG, плащайки за него много повече, в сравнение с за съветския тръбопроводен газ.

В същото време за всеки безпристрастен откривател е явно какъв брой неизгодно е станалото за Русия и Германия. И, в противен случай, какъв брой преференциално е това за англосаксонците и техните спътници в балтийския район – скандинавските страни и Полша. Медиите към този момент даже иронизират това в духа: " Северните потоци " изпуснаха газове – " полските риболовци " оставиха Европейски Съюз без късмет ".

Припомняйки, че Англия има едни от най-хубавите подводничари-диверсанти в света, те пишат: " Този бойкот е преференциален за Съединени американски щати, които би трябвало да погребат германо-руското съдействие, траяло повече от 50 години. И надлежно да не се даде опция за възобновяване на връзките и приковаване на Европейски Съюз към пазара на LNG .

Те дефинитивно откъсват Русия от Европа във връзка с газовото взаимоотношение. Тази зона е доста известна измежду полските риболовци, а дълбочината на Балтийско море не надвишава 50 метра. Десетки полски кораби ловят риба към острова и е допустимо да са били употребявани от диверсантите.

Нека обърнем внимание на тържественото разкриване на Балтийския газопровод, синхронизирано с неутрализирането на Северен поток, за който се тръби, че ще размени съветския Северен поток. Участие в тържествената гала, състояла се в Голенив, Западнопомеранско войводство на Полша, взеха присъединяване президентът и министър-председателят на Полша Анджей Дуда и Матеуш Моравецки, както и министър-председателят на Дания Мате Фредериксен.

Новият полско-скандинавски газопровод, по който газът от Норвегия ще минава през Дания и Балтийско море до Полша, излиза на цялостен потенциал предварително. Освен това до края на годината потенциалът му ще бъде подсилен по отношение на авансово плануваното. Baltic Pipe се преглежда като основен детайл за независимостта на Полша от съветските източници и ще стартира превозването на газ в събота, 1 октомври, с първичен потенциал от 2-3 милиарда кубически метра годишно. Именно такова " съвпадане " с диверсиите по съветските газопроводи...

Междувременно съветският тръбопроводен оператор Nord Stream оповестява: " Разрушението, настъпило в един и същи ден по едно и също време на три влакна от морските газопроводи на системата Nord Stream, е невиждано. Все още не е допустимо да се оцени времето за възобновяване на газопреносната инфраструктура.

Германските служби за сигурност въобще не изключват, че и двете влакна на газопровода " Северен поток 1 " в никакъв случай повече няма да бъдат употребявани. Това заяви Tagesspiegel на 28 септември, базирайки се на държавни източници. Ремонтът, в случай че е вероятен по принцип, може да отнеме до няколко години, което значи, че Европа обезпечено ще изпитва дефицит на газ най-малко през цялата зима и по-голямата част от 2023 година

И през цялото това време единственият газопровод, свързващ западната и източната част на европейския континент, ще бъде директната тръба през територията, следена от украинските англосаксонци.

В момента Газпром изпомпва 42 милиона кубически метра през украинската ГТС на ден и това е последният поток газ, който Европа получава от Русия. Тръбопроводът Ямал - Европа, който свързва потребителите в Германия и полетата в Западен Сибир, беше спрян през май заради наказания против EuRoPol GAZ (операторът на полския сектор от тръбата). А през август " Северен поток " спря, откакто " Газпром " отхвърли да вземе ремонтираната турбина на Siemens от Германия...

В условия, когато обръщането на въглеводородните потоци от Руската федерация на изток е постепенно и с трудности, груповият Запад употребява това като мотив в договарянията с Кремъл: " Преговаряйте с Киев и замразете присъединението на окупираните територии, другояче ние няма да подсигурява сигурността на украинския водопровод ".

Според някои съветски откриватели, като се има поради, че останалите тръбопроводи, показани от газопроводите Турски поток (с неговите дребни обеми) и Ямал - Европа, през които доставките бяха замразени още през март, също са уязвими, се обрисуват следните цели на англосаксонците.

Първо, да се убеди управлението на Руската федерация, че е почнала необратима разпродажба на пътищата към Запада, което ще сътвори извънредно неуместна за съветските елити обстановка. Да, груповият Запад играе рисково ол-ин, само че това не отстранява дълготрайните опасности за Москва, поради неяснотата на Китай като стратегически сътрудник и нежеланието му да влезе в същински съюзнически връзки.

Второ, заплахата от този дипломатически инструмент е, че в случай че не работи в границите на политическия пазарлък, той се трансформира в катализатор за още по-голяма ескалация " без правила ", която Русия се пробва да избегне повече от седем месеца. Тук Русия се сблъсква с по-голямо събитие от оповестяването на готовност и даже безпределно обсъжданото потребление на тактически нуклеарни оръжия.

Трето, случилото се е адресирано освен към Русия, само че и към Европа, чиято енергийна сигурност в този момент е под въпрос. В Европейския съюз това фактически е прието. На 28 септември висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел сподели, че повредата на газопроводите " Северен поток " " не е инцидентна и визира всички нас ". " Цялата налична информация демонстрира, че течовете са резултат от умишлени дейности ".

Четвърто, офанзивите против съветски подводни газопроводи могат да доведат до най-голямата рецесия в историята на Европейския съюз. Нейният директен резултат ще бъде сложна дезориентация и разпад на Европейски Съюз. Вероятният излаз е ликвидирането на обединена Европа като самостоятелна геополитическа единица и прекосяването й под всеобхватния надзор на англосаксонците с консолидирането на Съединени американски щати в ролята на международен хегемон.

Пето, разрушаването на газопроводите е сложна софтуерна спънка за Европа пред превъзмогването на разликите с Русия. Европа към този момент е изправена пред опасността от " незнайни подводни диверсанти " и други интернационалните терористи, които оттук насетне могат да разгласят за снабдители всеки нежелателен за Европа: Азербайджан (където би трябвало да се организира XIV Евразийски стопански конгрес, прочут като Форума във Верона на 28-29 октомври), Алжир, Катар, чиито тръбопроводи и танкери експлодират по същия метод като тръбите на Северен поток.

А Вашингтон към този момент съобщи, че е подготвен да помогне на европейските съдружници след " приключването на газ " от " Северен поток ". В същото време управляващите на Съединени американски щати не удостоверяват публично версията за бойкот на Северен поток, с която ръководителят на Държавния департамент наподобява е склонен. Според Антъни Блинкен прекъсването на газопроводите " не е в безстопанствен интерес ", само че следствието на случая ще продължи. Белият дом отхвърли да разисква версията за случилото се и предложи да се концентрира върху следствието.

Целият този устен акт на балансиране в последна сметка цели да направи допустимо най-трудно за европейските компании построяването на резистентен бизнес вкъщи, в Европа. Ако преди детонациите на съветските газопроводи те към момента можеха да се надяват да преживеят компликациите с енергийните доставки и така нататък, в този момент обстановката се трансформира трагично.

А Лондон и Вашингтон безусловно притискат европейските компании да обмислят пренасяне на индустриалните си мощности на територии, които от една страна са обезпечени със лични енергийни запаси, а от друга нямат политическите опасности на остарелия континент и граничат непосредствено с него. Като задокеанската Съединени американски щати и островната Англия.

Превод: Pogled.info
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР