Комедиантът Джон Оливър се завърна в шоуто си на HBO

...
Комедиантът Джон Оливър се завърна в шоуто си на HBO
Коментари Харесай

Джон Оливър се завръща в шоуто си на HBO, призовавайки повече работници да се обединят

Комедиантът Джон Оливър се завърна в шоуто си на HBO „ Last Week Tonight “ в неделя, трансформирайки се в последния вечерен водещ, излъчил нова стратегия след края на стачката на писателите.

„ Пропуснахме толкоз доста, че щеше да е нужна напълно нова версия на „ We Didn’t Start the Fire “ на Били Джоел, с цел да го покрием “, пошегува се Оливър след 15-минутно резюме на всичко, което шоуто му е пропуснало, откакто излезе от ефир през април. (Шоуто на Оливър се излъчва по HBO, която сходно на CNN е благосъстоятелност на Warner Bros. Discovery.)

„ Много ми се искаше да можех да ви опиша тези вицове преди време, само че не можах, тъй като нашите писатели – хората, които са написали тези вицове – бяха принудени да стачкуват за обективен контракт през последните пет месеца и беше извънредно сложен миг “, сподели той. „ Не единствено за тях, само че и за всички останали, които работят по това шоу и доста други, които към този момент не могат да правят работата си. “

Оливър сподели, че стачката е настъпила по „ основателни аргументи “ и сподели, че писателите „ за благополучие са спечелили “, откакто са били „ съществено притиснати през последните години “, базирайки се на отчети, че някои писатели не вършат задоволително за здравно обезпечаване.

„ Така гилдията на писателите стачкува и за благополучие завоюва, само че бяха нужни доста жертви от доста хора, с цел да се реализира това, и макар че съм благополучен, че в последна сметка реализираха договорка, и се гордея с това, което нашият профсъюз реализирано, аз също съм гневен, че на студиата лиши 148 дни, с цел да реализиран договорка, която можеха да предложат в първия ден.

Той продължи, че се надява триумфът на стачката на писателите да насърчи другите, в това число автомобилните служащи и чиновниците на Starbucks, да „ намерят мощ един в различен “. Оливър сподели, че актьорите, които също сега стачкуват, са „ в положение да вземат постигнатото от сценаристите и да го употребяват, с цел да завоюват и почтени контракти, тъй като истината е, че са нужни доста хора, които работят в действителност настойчиво, с цел да създадат филм и телевизия, всички от които заслужават парче от пая. “

„ За гилдията на актьорите, по-специално, те не могат да се върнат на работа задоволително скоро, изключително откакто към този момент всички видяхме какво се случва, когато на непрофесионалистите се има вяра писменото слово “, сподели той.

Миналата седмица Гилдията на сценаристите на Америка единомислещо гласоподава да упълномощи своите членове да се върнат на работа след 148-дневна стачка с Алианса на филмовите и телевизионни продуценти (AMPTP), която сковава промишлеността и спря производството на няколко излъчвания, в това число това на Оливър. Бил Махер се завърна в шоуто си предишния петък и домакините на мрежата, като Джими Кимел и Джими Фалън, ще излъчат нови стратегии в понеделник.

Договорът, който ще изтече през май 2026 година, включва нараствания на заплащането, по-добри компенсации, отбрани против потреблението на изкуствен интелект от студията, гаранции за отплата за стрийминг, по-продължителни условия на работа и други преимущества.

Сега фокусът се насочва към договарянията сред SAG-AFTRA, синдикатът, представляващ към 160 000 артисти, и AMPTP. Очаква се двете страни да стартират още веднъж договаряния в понеделник и да се надяваме да се приближат до преустановяване на стачката си, което се случва от средата на юли.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР