Комбиниран PCR тест за грип и коронавирус могат вече да

...
Комбиниран PCR тест за грип и коронавирус могат вече да
Коментари Харесай

Комбиниран тест открива грипни и ковид вируси в русенска лаборатория

Комбиниран PCR тест за грип и ковид могат към този момент да си създадат русенци, с цел да открият дали са инфектирани с грипен вирус или с коронавирус

Изследването, което в действителност най-вече интересува лекуващите лекари и епидемиолозите, може даже да откри дали вирусът е грип А или грип В. Това съобщи за в. " Бряг " доктор Розина Мирчева, шеф на лаборатория " Здраве ".

Технологията на проучване е същата, каквато е за ковид. Взема се носен и пълнозвучен секрет и по-късно тестът се доставя в лабораторията. Работи се на същата инсталация, която е предопределена и за ковид. Разликата сред PCR теста за ковид и комбинирания е в употребяваните консумативи и реактиви, които са заложени, с цел да може да се откриват по едно и също време двата вируса. Комбинираният тест се прави в лабораторията в Стоматологията и в тази до Общината на ул. " Петър Берон ". Резултатите излизат по същото време както и за ковид – до края на деня.
PCR проби се вземат всеки ден от понеделник до петък до 12 часа. В събота работи единствено лабораторията до Общината и там проби се вършат до 10.30 часа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР