Коматевско шосе в Пловдив ще бъде пуснато за движение до

...
Коматевско шосе в Пловдив ще бъде пуснато за движение до
Коментари Харесай

Пускат Коматевско шосе в Пловдив до края на октомври

" Коматевско шосе " в Пловдив ще бъде пуснато за придвижване до края на месец октомври. Мащабният ремонт на правата стартира преди две години и се забави поради археологически артефакти, открити при разкопаването там.

Пловдив

В момента се довършва секторът от улица " Остромила " до входа на квартал " Коматево ". Автомобилите могат да се движат по асфалтиран сектор от бул. " Александър Стамболийски " до квартал " Остромила ".

За да бъде пуснато по-скоро придвижването, от компанията реализатор са пренасочили всичките си служащи на последния си сектор. Заради отчуждителните процедури на шосето, разширението на пътната права ще се забави и ще стартира след 2019-та година. Междувременно кметът Иван Тотев е внесъл в Общинския съвет предложение за удължение на периода за асимилиране на 30-милионния заем от Европейска банка за възобновяване и развиване. Според контракта, подписан през 2015 година, Общината би трябвало да влага над 14 милиона евро заем в ремонта на четири пътни прави. Кметът предлага срокът да бъде продължен до 24 октомври 2019 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР