Коматевският овчар и дипломиран икономист Аврам Аврамов иска да прави

...
Коматевският овчар и дипломиран икономист Аврам Аврамов иска да прави
Коментари Харесай

Аврам пита Бойко за сметището в Коматево

Коматевският пастир и квалифициран икономист Аврам Аврамов желае да прави огромен митинг срещу „ Идиотизма в родния град, България и Европа ”. Поводът за него е голямото бунище до стадиона на квартал „ Коматево ”, което в бъдеще би трябвало да стане парк. Аврамов, който е алармирал неведнъж за казуса, твърди, че там парк не може да има поради некачествената пръст и тоновете циментови отпадъци, изсипани на терена. И още не престават да се изсипват там. Аврамов е звъннал с недоволство и до кабинета на Бойко Борисов.

Сметището за строителни боклуци, което в бъдеще би трябвало да стане парк, в този момент е като извънземен пейзаж. От насъбраната маса теренът се е вдигнал с съвсем метър над близката подготвителна база на „ Ботев ”. „ Сметището ще заобиколи съвсем цялата база и тя ще е на по-ниско равнище от него. Подпочвените води ще я наводнят. Стадионът може да стане на езеро ”, уверен е Аврам Аврамов.

От кметството на „ Южен ” обясниха, че става въпрос за два терена с обща повърхност 63 декара. „ Единият бе очакван за гора, а другият за зелена повърхност. Сега ще ги обединим в парк ”, изясни кметът Борислав Инчев. Според Аврамов теренът е с формата на „ съветски парабелум ”. Досега са изсипвани строителни боклуци в „ дръжката ”, а занапред ще наливат в „ цевта ”, която е зад подготвителната база на „ Ботев ”.

„ Не може да се прави парк тук! Как ще се изкопае дупка и да сложиш дърво! Отдолу са тонове циментови отпадъци. В този бетон по какъв начин може да се хване растение? ”, демонстрира големи полузатрупани плочи той.

Вчера се обадил в кабинета на Бойко Борисов. „ Питам ги: Няма ли да ги спрете тези идиотщини?! Не знаят какво да ми кажат ”, споделя протестърът от Коматево, който гледа 180 овце.

Другият проблем съгласно него е, че на терена е изсипана доста „ мъртва пръст ”. Проверката на „ Марица ” сподели, че една трета от бъдещия парк е затрупан с прекрасен черен хумус. Другата част обаче е сива песъчлива почва. „ Това е мъртва пръст! Казваме й „ мъртвица ”. Тя не може да роди нищо ”, уверен е Аврамов.

Другото неприятно нещо съгласно него е, че карат строителни боклуци от частни парцели. На мястото няма надзирател, който да следи кой камион какъв е. „ Всеки може да изсипе каквото изиска. Идват по 30 камиона дневно. Като потегли да се карам, ми теглят една майна и не ми обръщат внимание. Изхвърлят на мястото чисто нови бетонни бордюри и плочки. Пълно е с пластмасови тръби и арматура. А тези бордюри са неща, платени от нашите налози ”, споделя коматевецът и демонстрира тъкмо такива бордюри. На едно място измежду огромни циментови плочи се е образувал мочур с жаби. „ Тук жабите си хвърлят семето ”, прецизира протестърът.

През годините никой не обръща внимание на сигналите му. „ 2012 година писах до прокуратурата, че изхвърлят нерегламентирано отпадък, и от там направиха инспекция. Излязоха със мнение: Няма закононарушение! Гледат всичко това и споделят, че няма закононарушение! ”, недоволства той.

От кметството на „ Южен ” признават, че преди години в единия завършек на терена са насъбрани доста строителни боклуци от частни компании. Сега е сложена табела, която предизвестява, че това не може да се прави, и практиката е спряна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР