Комарите са едни от най-досадните и омразни насекоми. Да не

...
Комарите са едни от най-досадните и омразни насекоми. Да не
Коментари Харесай

Суха мая и газирана напитка – спасението от КОМАРИТЕ

Комарите са едни от най-досадните и омразни инсекти. Да не приказваме, че тяхното жужене може в действителност да ни влуди. Особено неприятни са обаче в моментите, в които сме решили да разпуснем измежду природата и осъзнаваме, че комарите са на всички места към нас и не ни оставят на мира.

Тези инсекти са същинско злополучие. Освен, че са преносители на голям брой болести, те имат способността да жилят много неприятно. Има хора, които даже демонстрират алергични реакции след захапване от комар.

Колкото и да се предпазваме от тях, носейки светли облекла, покриващи ръцете и краката, няма по какъв начин изцяло да избегнем срещите лице в лице.

По магазините се оферират всевъзможни репеленти с друг състав и успеваемост. Не постоянно обаче е добра концепция да залагаме на химията. Ако съществува натурална опция, за предпочитане е да изберем нея.

Със сигурност сте чували за всички тези билки, растения и всевъзможни други клопки за комари, обвързани с натурални средства. Дали обаче знаете, че газираните питиета ловят тези досадно жужащи инсекти?

Газирана напитка и суха квас ще сложат завършек на тъгите ви
 Те ненавиждат ароматите: Какви растения плашат комарите Те ненавиждат ароматите: Какви растения плашат комарите
Комарите реагират на миризми. Докато някои аромати ги притеглят, други, в противен случай, ги плашат. Тази характерност на насекомите може да...

Предлагаме ви една доста бърза рецепта за най-ефективния капан за комари. За задачата е нужно да си приготвите 2 – 3 бутилки, на които да изрежете горната част, оставяйки единствено дъното.

Постарайте се да е с височина близо 10 см, тъй че да можете да приготвите сместа. Отлейте няколко пръста газирана напитка и към нея прибавете щипка суха квас. Газираната напитка ще притегли комарите, а маята ще ги унищожи. Това е един от най-лесните способи да се отървете от комарите, в случай че сте на излет измежду природата.

Забележка: Вместо газирана напитка може да употребявате захарен разтвор, който сами да си приготвите.

Желаем ви страхотни моменти измежду природата и без нито един комар към вас!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР