Комарите хапят през една фланелка, ако искате да не ви

...
Комарите хапят през една фланелка, ако искате да не ви
Коментари Харесай

5 Души Вече Умряха! Проф. Кантарджиев Алармира Цяла България: Обличайте По 2 Фланелки!

Комарите хапят през една фланелка, в случай че желаете да не ви хапят по гърба, облечете две, посъветва проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Център по заразни и паразитни заболявания, по Българска национална телевизия.

Случаите на западнонилска тресчица в Европа единствено от началото на лятото са 46. 9 от тях са в Северна Гърция. Притеснителното е, че от началото на сезона от петимата умряли от западнонилска тресчица - четирима са в Гърция, 1 в Румъния. Мерките, които би трябвало да се подхващат, са напръскване за комари и заличаване на комарите във водоемите, сподели проф. Кантарджиев.

По думите на проф. Кантарджиев хората би трябвало да не позволяват комари в стаите и да не вървят тук-там, където има доста комари.

Ако западнонилската тресчица засегне нервната система и мозъка - и то при възрастни хора над 60-годишна възраст, смъртността е от 10 до 20 на 100, сподели още специалистът.

По отношение на ентеровирусите, които предизвикват възпаления на нервната система, проф. Кантарджиев съобщи, че е най-важна хигиената на ръцете. Той предложи на майките да не употребяват за децата си спиртни кърпички, тъй като спиртът не убива тези вируси, а да употребяват кърпички с хлорхексидин.

Що се отнася до кърлежите - който го ухапе кърлеж, би трябвало да вземе две таблетки доксациклин, а децата маркоролиден антибиотик, с цел да се предпазят от заболяване.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР