Командващият силите на САЩ и НАТО в Европа генерал Къртис

...
Командващият силите на САЩ и НАТО в Европа генерал Къртис
Коментари Харесай

Командващият силите на САЩ и НАТО в Европа: Ситуацията със сигурността на Балканите е много крехка

Командващият силите на Съединени американски щати и НАТО в Европа военачалник Къртис Скапароти съобщи на чуване в комитета по въоръжените сили на американския Сенат, че обстановката със сигурността на Балканите е доста нежна и че районът е съществена цел на съветското „ зловредно “ въздействие, предава държавната „ Радио и телевизия Косово “ (RTK).

Скапароти съобщи, че Балканският район е от стратегическо значение и също по този начин приказва за разговора сред Косово и Сърбия.

„ Очакват се договаряния сред Косово и Сърбия за нормализиране на връзките и реализиране на трайно решение, което е използвано за двете страни. Русия подхранва районната нестабилност в напъните си да попречи на балканските страни да реализират прогрес във връзка с евроатлантическата си интеграция “, съобщи Скапароти.
Той акцентира, че Русия се опълчва на независимостта на Косово и че нейната политическа, военна и икономическа помощ за Сърбия е ориентирана към опазване на въздействието върху страната.

„ Силите на НАТО в Косово (КФОР), които включват 3500 бойци от страни-членки на НАТО и други страни, играят значима роля за поддържането на сигурността и стабилността в този район “, акцентира американският военачалник. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР