Командващият оперативното командване на украинската армия Юг генерал-майор Андрий Ковалчук

...
Командващият оперативното командване на украинската армия Юг генерал-майор Андрий Ковалчук
Коментари Харесай

Украински генерал заговори за мобилизация на 1 млн. души в Русия


Командващият оперативното командване на украинската войска " Юг " генерал-майор Андрий Ковалчук съобщи, че Украйна и западните ѝ сътрудници би трябвало да се приготвят за сюжет, при който Русия организира обща мобилизация и включва във въоръжените си сили към нови 1 млн. души.

В изявление за английската телевизия Sky News Ковалчук съобщи, че при подобен сюжет Украйна въпреки всичко ще завоюва, само че за задачата съдружниците ѝ би трябвало да ѝ окажат нужната поддръжка.

Мисля, че Путин мисли за това и не можем да изключим подобен вид. Трябва да сме подготвени за това. Днес би трябвало да има ясна позиция от наша страна и от страна на нашите сътрудници, че ако Путин си разреши цялостна готовност, нашите сътрудници са подготвени да дават всички сили и средства, с цел да спрат не тристахилядна, а към този момент милионна войска. Това заключи Андрий Ковалчук, пълководец на оперативното командване на ВСУ " Юг.

Ковалчук оглавява Оперативното командване " Юг " на ВСУ, което, наред с другото, дава отговор и за бойните интервенции в Херсонска област. Под негово командване е проведена интервенцията по освобождението на Херсон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР