Командването на военновъздушните сили на САЩ в Европа със седалище

...
Командването на военновъздушните сили на САЩ в Европа със седалище
Коментари Харесай

Ескадрила изтребители F-16 се мести от Германия в Румъния

Командването на военновъздушните сили на Съединени американски щати в Европа със седалище в Германия заяви през днешния ден, че една ескадрила изтребители F-16 ще се реалокира от Германия в Румъния, съобщи Аджерпрес.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 263
В известието, представено от Агенция Франс Прес, не се показва броят на самолетите, които следва да дойдат в румънската военновъздушна база Фетещ, на към 100 км от Черно море.

Американските елементи ще се причислят към към този момент разположените в тази база италиански сили и " ще сътрудничат тясно със съдружниците от Черноморския район за усилване на районната сигурност в този интервал на напрежение, провокирано от разполагането на съветски военни сили наоколо до Укракйна ", заяви командването.

Основната задача на самолетите F-16 ще бъде охраняване на въздушното пространство на НАТО наоколо до Крим - украинска територия, анексирана през 2014 година от Русия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 263  Киев: Русия се пробва да принуди Украйна да договаря със сепаратистите Киев: Русия се пробва да принуди Украйна да договаря със сепаратистите  Военни автоколони на Съединени американски щати ще преминат през Чехия Военни автоколони на Съединени американски щати ще преминат през Чехия  Финландия купува 64 изтребителя Ф-35 за 9,4 милиарда $ Финландия купува 64 изтребителя Ф-35 за 9,4 милиарда долара
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР