Командването на ВМС на САЩ публикува снимки и видео на

...
Командването на ВМС на САЩ публикува снимки и видео на
Коментари Харесай

И най-секретната подводница на САЩ издигна пиратски флаг

Командването на Военноморски сили на Съединени американски щати разгласява фотоси и видео на атомната подводница Jimmy Carter (SSN-23), завръщаща се в базата под флага „ Веселия Роджър ”. Кинокамерата запечатала подводницата под черния байрак в канала Худ на път за военноморската база Китсеп на източното крайбрежие на Съединени американски щати. Според признатата от американските моряци традиция пиратският байрак значи сполучливо довеждане докрай на задачата. Детайлите от задачата обаче са строго засекретени, заяви popmech.ru.

Jimmy Carter е третата и последна от серията многоцелеви подводници вид Seawolf, предадена на флота през 2005 година Основната задача пред нейните основатели е смъкване на шума, по тази причина на нея са конфигурирани водометни движители вместо винтове, голям брой акустични датчици и звукоизолиращо покритие от ново потомство.

Seawolf обаче станали най-скъпите подводници за цялата история на Съединени американски щати и това една от значимите аргументи вместо плануваните 12 броя, да бъдат издигнати едвам 3. Не инцидентно техните бордни номера (21, 22 и 23) се разграничават от признатата в Съединени американски щати индексация на подводниците.

Jimmy Carter са с 30 м. по-дълги от двете си предшественички от серията поради спомагателния бранш, наименуван Multi Mission Platform. В него се съхранява оборудването за специфичните интервенции: пилотирани и безпилотни подводни апарати, техника за работа на огромни дълбочини. Всички походи на подводницата са засекретени, нейната активност се курира от Агенцията за национална сигурност.

Традиционното издигане на черен байрак с череп и кости при завръщане в базата е въведено от английските подводничари по време на Първата международна война. Първоначално „ Веселият Роджър” означавал сполучлива офанзива на противников транспортен съд, след това ритуалът се популяризирал за всяка изпълнена задача.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР