Командването на НАТО е изпратило предупреждение до съюзниците си относно

...
Командването на НАТО е изпратило предупреждение до съюзниците си относно
Коментари Харесай

„Република“: НАТО предупреждава за руска подводница с ядрено торпедо

Командването на НАТО е изпратило предизвестие до съдружниците си по отношение на мобилизацията на съветската нуклеарна подводница К-329 " Белгород ", която носи оръжие, известно като " Паладин на апокалипсиса ".

Алиансът допуска, че " Белгород " е излязла във водите на Арктика, с цел да тества торпедо с нуклеарна бойна глава " Посейдон ", което може да измине 10 000 км под вода, написа италианският в. " Република ", като се базира на източници от НАТО. По данни на американското разузнаване съветската подводница е изчезнала от базата, с цел да организира в региона на Карско море тествания на ракетното торпедо " Посейдон ", известно под кодовото име " Статус-6 ".

Според военни специалисти това оръжие ще принуди съдружниците от НАТО да преразгледат концепцията за обмисляне на военноморските сили на Алианса. " Това е напълно нова категория оръжия, която ще наложи смяна в правилата на обмисляне на западните военноморски операци и ще докара до нови условия и нови средства за противопоставяне ", твърди американски боен специалист.

Подводницата К-329 се счита за първообраз на нова идея за водене на война, която Русия създава в изискванията на напрежение със Съединени американски щати. Наблюдателите означават, че Русия, която не разполага с огромни самолетоносачи или крайцери, които да се конкурират с Военноморски сили на Съединени американски щати, се е съсредоточила върху усъвършенстването на подводниците. Белгород " постъпи на въоръжение в съветския флот на 8 юли 2022 година

Всъщност това е най-дългата подводница в света - дълга 184 метра и необятна 15 метра, тя може да се движи под вода със скорост от към 60 километра в час и е способна да остане под вода към 120 дни, без да се постанова да се издига на повърхността. А витлата й се считат за новаторски, защото са проектирани да не бъдат засичани от сонари. Дължината на подводницата не е въпрос на гонене на върхове, а на носене на първите в света нуклеарни стелт торпеда и съоръжение за събиране на разследваща информация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР