Командният кораб Mount Whitney се е отправил към Черно море

...
Командният кораб Mount Whitney се е отправил към Черно море
Коментари Харесай

Шести флот на САЩ изпрати команден кораб в Черно море за операции с НАТО

Командният транспортен съд Mount Whitney се е отправил към Черно море за взаимни интервенции със силите на НАТО. Това се прецизира в известие, оповестено в " Туитър " от Шести флот на Военноморски сили на Съединени американски щати, осведоми ТАСС.

" Флагманът на Шести флот на Съединени американски щати Mount Whitney... стартира своето пътешестване в северно направление в Черно море, с цел да организира интервенции с нашите съдружници и сътрудници от НАТО в района ", се показва в изказването.

По-рано командването на Шести флот осведоми за проектите на Съединени американски щати да изпратят командния транспортен съд с офицери от щаба на флота и командването на Ударните сили и сили за поддръжка на обединените Военноморски сили на НАТО (STRIKFORNATO). Датата на потегляне не се се уточняваше.

Коментирайки изказването, съветският външен министър Сергей Лавров в коридорите на срещата на Г-20 означи, че демонстрацията на знамето на Военноморски сили на Съединени американски щати не добавяло непоклатимост към обстановката в света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР