Командирът на Военновъздушните сили, генерал-лейтенант Николай Олешчук, разкри подробности за

...
Командирът на Военновъздушните сили, генерал-лейтенант Николай Олешчук, разкри подробности за
Коментари Харесай

Великобритания ще обучава украински пилоти за Ф-16

Командирът на Военновъздушните сили, генерал-лейтенант Николай Олешчук, разкри детайлности за украинските водачи, които ще бъдат обучавани на изтребители F-16, разкри УНИАН.

" Аз, като пълководец на Военновъздушните сили, съзнавам, че нашето бъдеще е обвързвано с младите водачи. Затова взех решение и водачите от този випуск през 2023 година отпътуваха на образование във Англия. Що се отнася до Швеция: там отидоха млади водачи от випуск 2016 година с задоволителен военен опит ", сподели Олешчук в ефира на осведомителния телемаратон.

Според него системата за образование в тези страни е много гъвкава. Инструкторите подхождат самостоятелно към всеки украински водач.

" В навечерието на образованието двама от моите водачи бяха тествани от инструктори от Съединени американски щати. Ако вземете общата подготовка, която те правят, общата дълготрайност на образованието е 32 месеца. За нашите двама водачи беше решено, че ще могат да овладеят самолета F-16 за четири месеца ", добави генерал-лейтенант от Военновъздушни сили Николай Олешчук.

Както УНИАН заяви по-рано, украинският министър на защитата Алексей Резников съобщи на 19 август, че ученията на украинските водачи с F-16 " към този момент са почнали ". Въпреки че самата доставка на изтребителите ще стартира след цялостното образование на водачите и техническия личен състав .

Освен това командващият Военновъздушни сили генерал-лейтенант Николай Олешчук назова главните модерни самолети, от които Украйна се нуждае по време на войната.
 Съединени американски щати дадоха зелена светлина за образованието на украинските водачи на Ф-16 Обновена
Съединени американски щати дадоха зелена светлина за образованието на украинските водачи на Ф-16

Подкрепа против съветската експанзия

Така преди всичко е самолетът F-16 . На второ място е шведският аероплан JAS 39 Gripen. На трето място е Eurofighter Typhoon, аероплан на Англия. И на четвърто място е френският аероплан Rafale.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР