Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов участва днес, 1

...
Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов участва днес, 1
Коментари Харесай

Противоминната военноморска група в Черно море започва работа

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов взе участие през днешния ден, 1 юли, в среща на Комитета на Противоминната военноморска група в Черно море (MCM Black Sea), която се организира в Истанбул дружно с командирите на Военноморски сили на Турция и Румъния. На срещата бяха подписани набор от оперативни документи, регламентиращи активността на групата.

На тържествената гала, в наличието на командирите на Военноморските сили на трите страни, бе обещано началото на първата активация на Противоминната военноморска група (MCM Black Sea) в Черно море.

Българските Военноморски сили вземат участие с минен ловджия „ Струма “ с пълководец капитан III сан Мирослав Добрев. По време на първата активация до 16 юли групата ще работи в националните морски пространства на трите страни. Корабите ще извършват задания по разузнаване и наблюдаване предвид на минната опасност, противоминни дейности в избрани зони, взаимни учения, възстановяване на оперативната съгласуемост и повишение на морската ситуационна информираност на НАТО.

Групата ще вземе присъединяване в морската фаза на националното военноморско обучение с интернационално присъединяване „ Бриз - 2024 “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР