Командирът на елитното подразделение Кудс на иранския Корпус на гвардейците

...
Командирът на елитното подразделение Кудс на иранския Корпус на гвардейците
Коментари Харесай

Иран потвърди, че командирът на елитното подразделение "Кудс" Каани е в неизвестност след израелски удари в Бейрут

Командирът на елитното поделение " Кудс " на иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война военачалник Есмаил Каани е в неопределеност след израелските удари в Бейрут в края на седмицата, са съобщили пред Ройтерс двама високопоставени ирански чиновници по сигурността.
 
Каани е пътувал до Ливан след убийството на водача на " Хизбула " Хасан Насралла при израелско въздушно нахлуване. Според един от източниците Каани е бил в южното бейрутско предградие Дахия по време на въздушен удар, за който се допуска, че е бил ориентиран против високопоставения функционер на " Хизбула " Хашем Сафиедин, считан за евентуален предстоящ правоприемник на Насралла. Иранският представител обаче е прецизирал, че Каани не е бил на среща с него.
 
Източникът е съобщил, че оттогава иранските управляващи не са съумели да открият контакт с командира на подразделението " Кудс ".

" Кудс " е задграничното крило на иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война и се занимава с паравоенните организации, съдружници на Иран в Близкия изток, каквато е " Хизбула ".
 
Високопоставеният пълководец от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война бригаден военачалник Абас Нилфорушан беше погубен дружно с Насралла в бункера му при израелски въздушен удар на 27 септември.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР