Командирът на 86-а група Специални сили полковник Тодор Грибачев намери

...
Командирът на 86-а група Специални сили полковник Тодор Грибачев намери
Коментари Харесай

Спасителят на мъжа край Орехово: Не се смятам за герой, всеки би помогнал на човек в беда

Командирът на 86-а група " Специални сили " полковник Тодор Грибачев откри и избави от сигурна гибел липсващ човек край чепеларското село Орехово.
Полковник Грибачев бил на посетители на сестра си в чепеларското село. Тръгвайки за утринния си крос, съседката го предизвестила, че повече от 24 часа търсят 73-годишния Костадин Марков от Пловдив.

„ Хубаво, че тя ми заостри вниманието, въпреки всичко да ми вършат усещане тези неща. След което, когато бягах по пътя, ми се дочуха едни стенания, долу в дерето. Върнах се, отново се ослушах, нямаше. Доста се чудих дали това е ридание, или просто ми се е причуло нещо, само че последователно приближавах, слушах, приближавах, слушах. Той още на два-три пъти издаде стонове. Когато го открих вътре сред папратите в самата вода, той беше до кръста целият във вода, беше в безнадеждно положение. Точно на момента съм отишъл. Може би последният късмет. Късмет, че аз имам и в допълнение образование и това оказа помощ доста да го върна към живота. Още като стъпих в реката, усетих температурата на водата - 4-5 градуса. Беше ясно, че му остават минути. Извлачих го нагоре – доста мъчно, той е стокилограмов човек, който към този момент се е предал “, описа пред bTV Тодор Грибачев.

Той почнал с интензивни разтривки и в продължение на един час оказвал първа помощ, до момента в който дойде лекарският екип.

„ Лошото е, че групите са минали към този момент и са претърсили този регион. И в случай че не бях го разкрил, това значи, че идващите часове те нямаше да се върнат в този регион, което автоматизирано значи летален край. Не се считам за воин. Това е обикновено – всеки би оказал помощ на човек в неволя според от опциите си. Аз просто имам по-добро образование и знам какво върша. И по тази причина и помогнах най-вероятно. Доволен съм. Благодаря на Господа “, споделя комантирът.
Синът на потърпевшия е духовник в Пловдив. Илиян Марков благодари от сърце на спасителя, на служителите на реда и доброволците, които два дни издирвали татко му.
 
Източник Би Ти Ви

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР