Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков

...
Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков
Коментари Харесай

Няма пострадали при пожара на учебния полигон „Тюлбето“ край Казанлък

Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден военачалник Деян Дешков съобщи пред Българска телеграфна агенция, че няма потърпевши при пожара на образователния полигон „ Тюлбето “ край Казанлък. Той е на мястото на случая.

Огънят породи по-рано през днешния ден при неутрализиране на невзривени муниции на образователния полигон. " Пожарът се разгръща на изток, в посока вилна зона, военните и огнеборците вършат всичко допустимо пламъците да не стигнат до вилите ", уточни бригаден военачалник Дешков.

На място има профилирани коли на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, огромен брой военнослужещи. Пристигнал е и вертолет Ми-17, който също се включи в гасенето.

Бригаден военачалник Деян Дешков изясни, че от няколко седмици образователните стрелби на полигона са прекратени поради горещото време. " Унищожаването на боеприпасите, открити в частни парцели, е според процедури, съгласно които те не могат да се съхраняват и транспортират на дълги дистанции, а се унищожават ", изясни ген. Дешков. " При унищожаването, макар обезпечаването на площадките, допускаме, че се е случило нещо поради вятъра и евентуално това е повода за пожара, само че инспекцията ще откри ", добави той.

Във връзка с пожара краткотрайно е лимитирано придвижването по пътя Казанлък - Мъглиж заради задимяване и лимитирана видимост, оповестиха от Агенцията пътна инфраструктура (АПИ).

Трафикът се реализира през обходен маршрут през селата Ягода, Ръжена, Кънчево и Розово и назад. От АПИ предизвестяват водачите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР