Командирът на 36-та бригада на морската пехота на Украйна Сергей

...
Командирът на 36-та бригада на морската пехота на Украйна Сергей
Коментари Харесай

Украински командир: Обстановката в Мариупол е критична

Командирът на 36-та бригада на морската пехота на Украйна Сергей Волин се обърна към управляващите в страната му с апел да деблокират незабавно Мариупол - с военни или политически средства . Той е декларирал това пред " Украинская истина ", представен от УНИАН.

Той посочи, че от тази заран " в града се водят яростни боеве, съперникът настава нападателно, а ситуацията е сериозна . " Волин е уверен, че или незабавна военна интервенция, или политическо решение може да избави Мариупол. " Днес - прибавя той - деблокирането на града към момента е допустимо. То би трябвало да се извърши допустимо най-бързо и с присъединяване на опитни командири и нужните средства ".

Защитниците нямат желание да се предават и са подготвени да се бият, само че ситуацията се утежнява ", споделя Волин.
 Кметът на Мариупол: Повече от 10 000 цивилни са починали при съветската блокада
Кметът на Мариупол: Повече от 10 000 цивилни са починали при съветската блокада

Зеленски предизвести украинците в понеделник, че Русия може да употребява химическо оръжие

Припомняме, че над хиляда украински военни бяха взети в плен при опит да пробият блокадата на града. Сред тях имаше над 100 офицери. За. Украинската старана, въпреки и в началото да отхвърли тази информация, след това призна за пленяването на бойците. По-рано съветският президент за ролята му в нашествието в Украйна.

Мариупол е блокиран от съветски войски от 1 март, вследствие на което там породи филантропична злополука. Южният украински пристанище град, който преди войната имаше население от съвсем половин милион, в този момент е съвсем изцяло опустошен, а от Организация на обединените нации обявиха, че има заплаха Според изпълнителния шеф на международната продоволствена стратегия в града са останали към 100 хиляди души, които обезверено се нуждаят от храна, вода и отопление .

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни увери, че има връзка сред командването и силите за защита в Мариупол, а детайлностите от отбранителната интервенция не би трябвало да бъдат обект на публично разискване.

Руските войски се пробват да блокират украинските бранители на града в Мариупол и даже имаше известия, че може да решат да употребяват химическо оръжие, с цел да ги принудят да изоставен обсадения промишлен комплекс.

Лидерът на батальона " Азов " Ондрий Белецки съобщи, че на 11 април съветските военни са употребявали отровно вещество с незнаен генезис, само че тази информация към този момент не е доказана.
 Съединени американски щати: Обсаденият Мариупол се държи
Съединени американски щати: Обсаденият Мариупол се държи

Белият дом праща още дронове в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР