Коляното на Роджър Федерер все още не му позволява да

...
Коляното на Роджър Федерер все още не му позволява да
Коментари Харесай

Плановете на Федерер: Приключения със семейството и прощално турне, но след време


Коляното на Роджър Федерер към момента не му разрешава да се наслаждения на едно от обичаните си занимания – карането на ски. Все отново Маестрото гледа с неспокойствие към идващите години от своя живот и възнамерява по-приключенски ваканции със фамилията си като Африка е на челно място в листата му за посещаване.

По време на Laver Cup Маестрото постави формален завършек на кариерата си, откакто в последна сметка положението на коляното не му разреши да се завърне на корта за още един финален път по метода, по който го направи през 2017-а.

Добрата новина  за почитателите на швейцареца е, че той възнамерява да провежда прощално турне по света, само че това ще се случи, когато коляното бъде възобновено изцяло. „ Знам, че бих желал да отида и да играя тук-там, на които в никакъв случай не съм бил преди и да благодаря на хората, които са ме подкрепяли през годините. “

Именно заради обстоятелството, че коляното не е на 100% Федерер към момента „ се опасява “ да кара ски. Контузията обаче не пречи на проектите му, свързани със фамилията.

„ Все още леко се опасявам след отдръпването ми, защото коляното ми е почти и (ските) ще би трябвало да почакат. С придвижване на времето ще мога да реализирам повече пътувания. Ние постоянно планираме нашите почивка и желая да бъдат в действителност занимателни. Могат да бъдат и малко по-креативни. Бих желал да заведа децата си в Африка. Преди ваканциите постоянно трябваше да бъдат релаксиращи, тъй като животът ми на пътя бе доста претрупан, само че в този момент нашите ваканции могат да бъдат по-приключенски. ”

Самият Федерер е прекарал огромна част от ваканциите си като дете в родината на майка си Линет Южна Африка. През 2020-а той игра показателен мач с Рафаел Надал в Кейп Таун, а фондацията му оказва помощ доста интензивно на децата в Африка посредством разнообразни просветителни стратегии.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР