Колумбийското правителство създаде отдел за защита на правата на сексуалните

...
Колумбийското правителство създаде отдел за защита на правата на сексуалните
Коментари Харесай

В Колумбия създадоха отдел за защита на правата на проститутките

Колумбийското държавно управление сътвори отдел за отбрана на правата на половите труженици към подминистерството на дамите, получил названието „ Директорат за дамите с платена полова активност “. Транссексуалната феминистка и правозащитничка Шарлот Кайехас встъпи през вчерашния ден в служба като шеф, съобщи испанската новинарска организация ЕФЕ.

Основната функционалност на отдела е да основава, приема и ползва насоки за гарантиране на правата на дамите във връзка с половата активност в подмяна на възнаграждение, показва в изказване министерството на равенството на Колумбия, под чиято шапка е подминистерството на дамите.

Потвърждавам желанието си да строя мостове от институцията до други административни браншове за дамите жертви на трафик и полова употреба, съобщи Кайехас по време на церемонията по встъпване в служба.

Кубинско-колумбийската активистка напомни работата си са половите труженици, изразявайки вяра „ да задейства канали за приемане на сигнали “ и акцентира „ задължението да се рапортува “ по развиването на заведените каузи.

Допълнително новият шеф даде обещание да предлага благоприятни условия за „ половите труженици, които желаят да изоставен средата “ и за дамите „ които желаят да останат с гаранция за правата им “.

Кайехас има над 25-годишен опит в отбраната на правата на половите малцинства както в публичния, по този начин и в частния бранш. Преди новото си предопределение Калехас е работила в Министерство на вътрешните работи и отдела за обществен разцвет, където ръководи столичния районен директорат. Тя постави клетва пред генералния секретар на министерството на равенството Патриция Гонсалес Васко.

Проституцията е легализирана в Колумбия от 1970 година Дейността се контролира и лимитира до обществени домове в особено обозначени „ зони на толерантност “ като кв. „ Санта Фе “ в Богота, където сходни действия са позволени. Същевременно половата употреба и трафикът на хора са неразрешени, както и употребата на малолетни, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР