Колумбийската поп звезда Шакира е обвинена в укриване на данъци

...
Колумбийската поп звезда Шакира е обвинена в укриване на данъци
Коментари Харесай

Пак обвиниха Шакира в укриване на данъци

Колумбийската поп звезда Шакира е упрекната в укриване на налози за повторно от испанското държавно управление.

Прокуратурата в Испания твърди, че певицата е измамила страната с 6,7 млн. евро през 2018 година По техни думи това се е случило, когато тя пропуща да заявява милиони предплатени заплащания за международното си турне El Dorado, наред с други заплащания. Прокуратурата стартира второто следствие през юли 2023 година, само че детайлности бяха разкрити този вторник.

Според испанската телевизия RTVE, 46-годишната звезда е осведомена с новите обвинявания, само че организация Ройтерс оповестява, че правният екип на Шакира в Маями, където тя живее сега, към момента не е известен за тях. Вместо това те били " фокусирани върху подготовката за процеса за фискалните години 2012-14, който ще стартира на 20 ноември “, споделиха те пред Ройтерс в изказване.

Новите обвинявания се уповават на обстоятелството, че през 2018 година Шакира е живяла в Барселона с футболната звезда Жерар Пике и затова е била задължена да таксува всичките си интернационалните доходи там. Те настояват, че вместо това тя е пренасочила парите си към " компании, открити в страни с ниско данъчно облагане и ниска бистрота ".

Шакира ще се изправи пред съда за шест обособени хипотетични данъчни закононарушения в Барселона този ноември, които тя отхвърля.

В този случай тя е упрекната, че не е платила 14,5 млн. евро в налози сред 2012 година и 2014 година, само че неведнъж отхвърля да е направила нарушаване.

" Уверена съм, че имам задоволително доказателства в поддръжка на моя случай и че справедливостта ще спечелва в моя изгода “, показа тя през септември пред испанското издание на списание Elle.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР