Колумбийската певица Шакира ще бъде съдена за данъчни измами в

...
Колумбийската певица Шакира ще бъде съдена за данъчни измами в
Коментари Харесай

Шакира ще бъде съдена за данъчни измами

Колумбийската певица Шакира ще бъде съдена за данъчни измами в размер на 14,5 милиона евро, реши съдът на Барселона. Това стана допустимо откакто бе отхвърлена жалбата ѝ против повдигнатите от прокуратурата шест обвинявания за укриване на налози, съобщи БНР.

Звездата е разследвана за данъчни измами, осъществени през интервала 2011-2014 година. Според прокуратурата тя към този момент е живеела на фамилни начала с футболиста Жерар Пике на територията на Испания, само че е заявила, че непрекъснатото ѝ местопребиваване е на Бахамските острови, които са офшорна зона.

От своя страна Шакира твърди, че в никакъв случай не е нарушавала данъчните закони на нито една страна, в която е обитавала, и ще го потвърди по време на правосъдното дело, като призове за очевидци в своя поддръжка едни от най-известните данъчни специалисти в света.

Тя акцентира, че към този момент е платила желаните от хазната 14,5 милиона евро, както и три милиона лихви.

От данъчната организация дадоха отговор, че тя е длъжна да заплати дължимите суми, само че това не значи, че е освободена от правосъдна отговорност, в случай че се потвърди, че съзнателно е лъгала за непрекъснатото си местопребиваване и за приходите си като физическо лице.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР