Колумбийската бивша звезда Фреди Ринкон е настанен в болница в

...
Колумбийската бивша звезда Фреди Ринкон е настанен в болница в
Коментари Харесай

Бивш играч на Реал Мадрид и Наполи е в критично състояние

Колумбийската някогашна звезда Фреди Ринкон е настанен в болница в сериозно положение, откакто е претърпял зверска злополука в град Кали. Управляваният от него автомобил се е е блъснал в рейс. Заедно с 55-годишния някогашен състезател на Реал Мадрид и Наполи в колата е имало и трима пасажери, които също са признати в лечебно заведение.

В особено известие от болничното заведение обясниха, че Ринкон е докаран с тежки пострадвания на главата. Направена е незабавна интервенция, която е траяла 2 часа и 5 минути. Легендарният футболист към този момент е изместен в интензивното поделение.

„ Ситуацията е сериозна “, разгласи Лауреано Кинтеро – основен доктор на „ Клиника Имбанако “, в която е Фреди Ринкон.

Сблъсъкът с рейса става на висока скорост. Това е видно от публикуваните фрагменти от пътните камери в колумбийския град. Предната част на автобуса е изцяло унищожена. Колата на Ринкон е смачкана в предната и дясната си част.

Фреди Ринкон има 17 гола в 84 мача за националния тим на Колумбия. Едно от най-важните си попадение бележи на 19 юни 1990 година, когато в добавеното време вкарва изравнително попадение против Германия и по този начин Колумбия се класира за елиминационната фаза.

През кариерата си е носил екипите най-вече на тимове от Южна Америка. Играл е за колумбийските Санта Фе и Америка де Кали, както и за бразилските Палмейрас, Коринтианс, Сантос и Крузейро. През 1994-95 е преотстъпен от Палмейрас на Наполи, където в 28 мача се разписва седем пъти. През лятото на 1995 година е продаден на Реал (Мадрид). За „ белия балет “ изиграва 21 срещи, само че не съумява да се разпише.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР