Колумбия затвори границата си с Венецуела в опит да спре

...
Колумбия затвори границата си с Венецуела в опит да спре
Коментари Харесай

Колумбия затвори границата си с Венецуела за да спре наплива от мигранти от съседната държава

Колумбия затвори границата си с Венецуела в опит да спре напора от венецуелци, бягащи от икономическата и политическата рецесия в страната си. Над един милион мигрираха към Колумбия от началото на 2017 година, заяви през юни държавното управление в Богота. Половин милион венецуелци има в Еквадор, по-голямата част от тях не престават пътя си към Перу и даже Чили.

В Коста Кика митинг против мигрантите от Венецуела прерастна в принуждение, полицията се намеси. В конфликтите в парк в центъра на столицата Сан Хосе пострадаха леко няколко души. В Бразилия бяха нападнати два лагера на мигранти от Венецуела в щат до границата на двете страни, в град Пакарайма. Местните нападатели опожариха и частично унищожиха лагерите, потърпевши са трима бразилци. До напрежението се стигнало, откакто локален гражданин споделил, че е бил атакуван. В негова отбрана се събра протестен протест със викания против имигрантите.

В Коста Рика гледат на мигрантите от Венецуела и от Никарагуа като на незаконни детайли. По данни на държавното управление, към 23 000 мигранти от Никарагуа, бягащи от усложнената политическа и икономическа конюнктура там, са потърсили избавление в Коста Рика. В Бразилия са над 100 хиляди, не се показва какъв брой са мигрантите от Венецуела. В латиноамериканската страна, ситуирана в северната част на континента, живеят минимум 30 милиона души. найблизки съседи са Колумбия и Бразилия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР